LOF Midtjylland - Aftenskole, kurser og foredrag
Vævervej 10C
LOF på FacebookHer lærer du at lave mad med grønsager i centrum, hvordan du gør maden velsmagende, så din hverdagsmad bliver både sund og festlig.
Siden jeg var barn, har jeg selv dyrket grønsager og har derfor livet igennem spist mange grønsager. Kurset handler ikke om at være vegetar eller ej, men om det hensigtsmæssige i at spise væsentlig flere grønsager. Her tænker jeg ikke så meget på dem fra ”de varme” lande, eller dem, der er dyrket i næringsvæske i drivhuse. Det er kål, gulerødder, løg, porrer osv., som dyrkes på markerne her i Danmark eller i vores nabolande. Disse grønsager er nemlig langt sundere, og så bliver din mad også mere bæredygtig.
De 5 kursusaftener indeholder følgende:
1. aften vil der være et mindre oplæg om generelle kostråd, som inspiration til en bedre kost. Derefter prøver vi forskelle måder at tilberede og krydre magen på, og ser hvad det betyder for smagen m.m.
2. aften. Kort introduktion til den ret vi skal lave og så går vi i gang. Det bliver grønsager, med tilbehør af kylling og kartofler. En nem salat.
3. aften. Denne gang er det uden kød. Retten vil være med bønner og kål, som væsentlig grønsag. Tilbehør ris/flute/kogte byg kerner.
4. aften. Denne aften er også uden kød, retten vil være med blandede grønsager uden kål. Tilbehør ris/flute/kogte byg kerner. En nem salat.
5. aften. Vi laver 2 forskellige supper af grønsager og krydderurter og krydderier. Tilbehør flute/kogte bygkerner.
Der vil blive lagt vægt på brug af krydderier og krydderurter, så maden bliver velsmagende.
Der er arbejdes i mindre grupper.
Der findes flere muligheder for at købe bønner og linser som er klar til brug. Ellers kan man købe de tørre og selv iblødsætte og krydre.
Hvordan man tilbereder bønner, så det bliver nemt og velsmagende kommer vi også ind på.
Du får en folder med gode råd om kost og de grundopskrifter, vi laver på kurset.
Prisen er incl. 200 kr. til råvarer.
Er du vil med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark under bagomsmagen
Du har også mulighed at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen* fx rundvisninger, smagninger, master calles, food talks samt natur- og sanketure. Dette kursus hører under masterclasses
Søndervangsskolen, Søndervangsvej 3, 8450 Hammel