• Arne Bay Madsen
  Jeg hedder Arne Bay Madsen, er 69 år og pensionist.
  Siden 1998 har jeg levet delvist vegetarisk med hovedvægt på grønsager og linser eller bønner. Ret hurtigt fandt jeg det nemt at lave vegetarisk mad og få det til at smage godt ved at prøve krydderier og krydderurter af. Da jeg også selv har dyrket grønsager gennem årene, og fik krydderurter med i dyrkningen, og nu i en del år også bønner, har jeg jo næsten været selvforsynende med den del af min mad. 
  I 2001-2002 gik jeg på kurser i alternativ kost hos Frede Damgård, for at få mere kendskab til madens betydning for sundhed og hvad man skal være opmærksom på som vegetar.
  I 2001-2002 gennemførte jeg ligeledes studiet i anatomi, fysiologi og sygdomslære på niveau med sygeplejersker med eksamen. Senere bl.a. 2 moduler (med afsluttet eksamen) af den akademiske lederuddannelse.
  Siden da har jeg fulgt med i de videnskabelige og andre undersøgelser, som har været offentliggjort om, hvad der egentlig er vigtigt for sundheden. En hel del er nu ændret i forhold til de forestillinger, man havde fra 1970-erne, hvor interessen for kostens betydning startede.
  I forbindelse med de senere års snak om klima og bæredygtighed, kom ideen med at dele ud af mine erfaringer. Først lavede jeg en vejbod med de grønsager osv. som jeg dyrkede. Også de tørrede bønner blev en succes, da der kom en ”brugsanvisning” og en pose hjemmedyrkede krydderier med.
  Nu kommer så dette grundkursus i nem, sund og velsmagende mad. Den mad vi skal lave, er jo min hverdagsmad, men de fleste vil nok opleve den ”mere festlig”. De gange jeg har lavet det til andre, har de været ret begejstrede.

Nem, sund og velsmagende mad

Her lærer du at lave mad med grønsager i centrum, hvordan du gør maden velsmagende, så din hverdagsmad bliver både sund og festlig.

Siden jeg var barn, har jeg selv dyrket grønsager og har derfor livet igennem spist mange grønsager. Kurset handler ikke om at være vegetar eller ej, men om det hensigtsmæssige i at spise væsentlig flere grønsager. Her tænker jeg ikke så meget på dem fra ”de varme” lande, eller dem, der er dyrket i næringsvæske i drivhuse. Det er kål, gulerødder, løg, porrer osv., som dyrkes på markerne her i Danmark eller i vores nabolande. Disse grønsager er nemlig langt sundere, og så bliver din mad også mere bæredygtig.

De 5 kursusaftener indeholder følgende:
1. aften vil der være et mindre oplæg om generelle kostråd, som inspiration til en bedre kost. Derefter prøver vi forskelle måder at tilberede og krydre magen på, og ser hvad det betyder for smagen m.m.
2. aften. Kort introduktion til den ret vi skal lave og så går vi i gang. Det bliver grønsager, med tilbehør af kylling og kartofler. En nem salat.
3. aften. Denne gang er det uden kød. Retten vil være med bønner og kål, som væsentlig grønsag. Tilbehør ris/flute/kogte byg kerner.
4. aften. Denne aften er også uden kød, retten vil være med blandede grønsager uden kål. Tilbehør ris/flute/kogte byg kerner. En nem salat.
5. aften. Vi laver 2 forskellige supper af grønsager og krydderurter og krydderier. Tilbehør flute/kogte bygkerner.
 
Der vil blive lagt vægt på brug af krydderier og krydderurter, så maden bliver velsmagende.
Der er arbejdes i mindre grupper.
Der findes flere muligheder for at købe bønner og linser som er klar til brug. Ellers kan man købe de tørre og selv iblødsætte og krydre.
Hvordan man tilbereder bønner, så det bliver nemt og velsmagende kommer vi også ind på.
Du får en folder med gode råd om kost og de grundopskrifter, vi laver på kurset.

Prisen er incl. 200 kr. til råvarer.

Er du vil med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark under bagomsmagen

Du har også mulighed at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen* fx rundvisninger, smagninger, master calles, food talks samt natur- og sanketure. Dette kursus hører under masterclasses

Praktisk info

Prisen er incl. 200 kr. til råvarer.
Nummer
4178340 - Nem, sund og velsmagende mad
Første mødegang
tirsdag den 16.01.24 kl. 17:30 - 20:00
Undervisere
Adresse

Søndervangsskolen, Søndervangsvej 3, 8450 Hammel

Se på kort

Mødegange
5
Pris
Almen
DKK 1175,00
tirsdag den 16.01.24

Kl. 17:30 - 20:00

Arne Bay Madsen

Søndervangsvej 3, 8450 (Hjemmekundskab - lokale 4.04)

Se på kort

tirsdag den 23.01.24

Kl. 17:30 - 20:00

Arne Bay Madsen

Søndervangsvej 3, 8450 (Hjemmekundskab - lokale 4.04)

Se på kort

tirsdag den 30.01.24

Kl. 17:30 - 20:00

Arne Bay Madsen

Søndervangsvej 3, 8450 (Hjemmekundskab - lokale 4.04)

Se på kort

tirsdag den 06.02.24

Kl. 17:30 - 20:00

Arne Bay Madsen

Søndervangsvej 3, 8450 (Hjemmekundskab - lokale 4.04)

Se på kort

tirsdag den 20.02.24

Kl. 17:30 - 20:00

Arne Bay Madsen

Søndervangsvej 3, 8450 (Hjemmekundskab - lokale 4.04)

Se på kort