• Anette Gubi
    Anette er planteskolegartner og blomsterbinder…med interesse og tæft for det pædagogiske.
    Stor viden om krydderurter og fermentering. Anette underviser i motion i det fri og har uddannelse og stor viden om ernæring, sundhed og wellness.
    Anette bor nord for Grenaa og har indenfor de seneste år arbejdet i Høbjergs gårdbutik samt udsalg ved havnen…og er nu ansat på Det Grønne Museum ved Gl. Estrup.

Sankekursus 2

Sankekursus 1 og 2.
LOF Djursland tilbyder sankekurser i den natur, vi har udenfor døren. Det kan være urter, blomster og kronblade eller tang, som kan anvendes til madlavning, bagning, syltning eller til snaps... eller noget helt andet.


Sankekursus 2,
for voksne.
Du vil få gode råd af den erfarne Anette Gubi om, hvordan du kan anvende urterne.
Denne lørdag vil vi koncentrere os om at finde urter til julesnapsen.
 
Der vil blive 2 lørdage i sensommer/ efteråret, hvor du kan tilmelde dig enten den ene eller begge dage (der vil være separat tilmelding til lørdagene på LOF Djurslands hjemmeside).

Vi mødes ved naturskolen og der kan parkeres ved den offentlige parkeringsplads ved Klitten.

Om naturen ved Grenaa
Den danske nåleskov er dyrket - mange steder for at forhindre sandflugt fra områder med sandet jord. Sådan er det også i Grenaa, her plantede man området til, da sandflugten var stor. Nåletræer kan nemlig klare at gro i sandet jord uden meget næring og tilsammen med de mange grannåle i skovbunden skaber det et helt særligt miljø. Nålene indeholder nemlig meget syre, som gør det umuligt for regnorme at overleve og tage sig af at nedbryde det døde plantemateriale i skovbunden. Det betyder, at svampe tager sig af nedbrydningen - og derfor er nåleskoven et rigtig godt sted til en svampejagt. Du kan også finde enkelte bær og urter, der er tilpasset det sure, næringsfattige miljø.
Vi vil, her i Grenaa, primært gå efter urter og bær denne sæson.
 
Stranden med havet, det opskyllede tang og grønne bælter af urter, er også karakteristisk for Grenaa. I klitterne vokser marehalm og buskadser af hyben og andre vækster.
Stranden er et barskt miljø, hvor alt liv må tilpasse sig salt, hård vind og stærk sol. Planternes strategi er at holde godt på væsken, så de ikke tørrer ud. Det giver saftige og sprøde vækster, der er rigtig gode i køkkenet. Det er bedst at sanke på stranden fra april til september, hvor du finder både spiselig tang og smagfulde urter og bær.
Grenaas natur byder på mange forskellige fødevarer, som vi oftest passerer, uden at ænse det. Disse lørdage, vil medvirke til, at du får skærpet din opmærksomhed på ovennævnte.

LOF har mange spændende smagsoplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: bagomsmagen

LOF har flere gode workshops/weekendkurser, som er værd at køre efter. Se vores weekendkurser her: weekendkursus

Praktisk info

Sted: Naturskolen på Kystvejen i Grenaa samt stranden, plantagen og heden.
Vi mødes ved naturskolen og der kan parkeres ved den offentlige parkeringsplads ved Klitten.

BEMÆRK! FORSKELLIGE TIDSPUNKTER DE 2 DAGE.
3/9-22 KL. 09.00-11.15
24/9-22 KL. 10.00-12.15
Nummer
2285160 - Sankekursus 2
Første mødegang
lørdag den 24.09.22 kl. 10:00 - 12:15
Undervisere
Adresse

Naturskolen ved Kystvejen, Klitten 1, 8500 Grenaa

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
lørdag den 24.09.22

Kl. 10:00 - 12:15

Anette Gubi

Klitten 1, 8500 (Offentlig P-plads v.Klitten)

Se på kort