FVU Dansk

Har du brug for hjælp til dansk?

FVU læsning er for dig, der har brug for at blive bedre til at læse, skrive og stave. Du arbejder med tekster, du kender fra din hverdag fx aviser, breve, pjecer og e-mails og arbejder med staveregler, grammatik og skriftlig formulering.
FVU Dansk består af fem trin med 40 – 80 lektioner på hvert trin.
Undervisningen foregår på mindre hold, og der arbejdes med tekster og opgaver hentet fra dit hverdags- og arbejdsliv. Der er mulighed for at gå til prøve efter hvert trin.


FVU trin 1.

På trin 1 kommer du til at arbejde med forskellige læse- og staveteknikker, herunder både stavelsesdeling og introduktion til morfemer.

Der læses små hverdagstekster, og der trænes i at skrive kortere tekster.


FVU trin 2.

På trin 2 kommer du til at arbejde videre med læse- og stavestrategi, og her udbygges kendskabet til anvendelsen af morfemer.

Der arbejdes med ordklasser, deres bøjninger, betydning og anvendelse, og så trænes der i at læse tekster med rimelig hastighed. Der arbejdes med skriftlig fremstilling, hvor det at skrive længere tekster med forskelligt formål er i fokus.


FVU trin 3.

På trin 3 introduceres du til arbejdet med fremmedord, herunder deres betydning og stavemåder. Du kommer til at arbejde med forskellige typer af læsetekster, genrebegrebet og genrens betydning for opbygningen af en tekst.

Derudover arbejder du med forskellige former for sætningsopbygning, opbygningen af en tekst, og hvordan du kommer i gang med at skrive. Vi arbejder med afsender og modtager forholdet, og hvordan man skriver til forskellige målgrupper.


FVU trin 4.

På trin 4 arbejder vi videre med fremmedord og deres stavemåder og udvider med kendskab og betydning af relevante fagord og udtryk. Der arbejdes med fagtekster, deres opbygning og struktur, og hvordan man uddrager vigtige informationer.

Der arbejdes med argumentation, og hvordan man formidler fagligt indhold til bestemte målgrupper.


Tilmelding: Du kan tilmelde dig her på siden eller ringe til os på tlf: 8726 2326.

Sorter efter

onsdag den 04.01.23

FVU Vestervang - trin 1-4

  • Ledige pladser
  • Viborg
  • Er startet - kl. 18:00 - 20:15 om onsdagen

torsdag den 05.01.23

FVU - Dansk

  • Ledige pladser
  • Viborg
  • Er startet - kl. 09:00 - 11:30 om torsdagen