• Aydin Soei
    Aydin Soei er sociolog og forfatter med etniske minoriteter som forskningsområde. Seneste udgivelse er Fædre - Fortællinger om at blive til som far.
    I denne bog fortæller fem fædre ærligt om deres perspektiver på at være og blive far i Danmark. Det er fortællinger om to generationer af multietniske fædre og deres forskellige forhold til deres børn på godt og ondt samt en indikation af, hvor vi er på vej hen i dagens Danmark.

    I foredraget belyser Aydin Soei udviklingen i faderrollen fra den autoritære til den omsorgsfulde far.

Vigtige fortællinger om at blive far og det gode forældreskab

Foredrag med Aydin Soei

Hvordan bliver man selv en god far, når man ikke har nogen at se op til og gerne vil undgå at gentage fortidens fejl? Og hvordan klæder man børnene bedst muligt på til at navigere i verden? Spørgsmålet stilles af sociolog og forfatter Aydin Soei i forordet til bogen ’Fædre’, der er en universel fortælling om fædre og sønner, og om den arv og de værdier, vi ønsker at give videre til vores børn.

I foredraget på Hovedbiblioteket i Viborg tegner han et portræt af den første generation med etnisk minoritetsbaggrund, som for alvor er rundet af Danmark og illustrerer forskellene i opdragelse mellem forskellige generationer. Og dermed også, hvilket fremtidens Danmark vi bevæger os hen imod.
Han giver samtidig et indblik i forestillinger om køn og ligestilling, og hvilken betydning faderskabet kan have, når det handler om barnets uddannelses- og livschancer.
Aydin Soei er kandidat i sociologi fra Syddansk Universitet og en af Danmarks mest vidende foredragsholdere, når det kommer til medborgerskab, radikalisering, bandefællesskaber, integration og unge på kanten.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Midtjylland, Viborg Folkeuniversitetet, Boligselskabernes Fællessekretariat, Bydelsmødrene i Viborg og Viborg Bibliotek.

Nummer
112900 - Vigtige fortællinger om at blive far og det gode forældreskab
Første mødegang
lørdag den 25.09.21 kl. 14:00 - 15:30
Undervisere
Adresse

Biblioteket, Vesterbrogade 15, 8800 Viborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 50,00
lørdag den 25.09.21

Kl. 14:00 - 15:30

Aydin Soei

Vesterbrogade 15, 8800 (Skakbrættet)

Se på kort