• Anne Kirketerp
    Håndarbejdslærer, Psykolog, Ph.d., Ophavskvinde til området craft-psykologi og aktuel med ny bog om emnet. Læs mere: www.annekirketerp.dk.

Foredrag om Craft-psykologi

Sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk

Det har fået en renæssance at lave ”craft”, altså lave noget skabende med hænderne. Uanset om det er strik, broderi, surdej eller syning, så har rigtigt mange opdaget, hvor dejligt det er at være helt fordybet og opleve den tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse”, når projektet bare overtager alle tanker.


Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med craft. Men hvorfor er det sådan? Hvad er psykologien bag?

Hør om 6 års forskning, om alle de sundhedsfremmende fordele, det har at lave craft. Og afprøv nogle enkle teknikker til at opnå mere trivsel i dit arbejde med strik og andre craft teknikker. Og hør det videnskabelige argument for, hvorfor det er vigtigt at have 10 projekter i gang samtidig!

 

Anne Kirketerp viser med sin forskning i craft-psykologi, at arbejdet med hænderne giver børn, unge og voksne trivsel og evnen til at løse problemer, tænke kreativt og samarbejde. Effekterne af at arbejde med craft er blandt andet øget trivsel, positive emotioner, flow, ro og kontrol over opmærksomheden, mening, øget overblik/kompleks problemløsning og øget intelligens.

Nummer
2290011 - Foredrag om Craft-psykologi
Første mødegang
tirsdag den 06.09.22 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Biblioteket, Vesterbrogade 15, 8800 Viborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
tirsdag den 06.09.22

Kl. 19:00 - 21:00

Anne Kirketerp

Vesterbrogade 15, 8800 (Skakbrættet)

Se på kort