• Anette Gubi
    Anette er planteskolegartner og blomsterbinder…med interesse og tæft for det pædagogiske.
    Stor viden om krydderurter og fermentering. Anette underviser i motion i det fri og har uddannelse og stor viden om ernæring, sundhed og wellness.
    Anette bor nord for Grenaa og har indenfor de seneste år arbejdet i Høbjergs gårdbutik samt udsalg ved havnen…og er nu ansat på Det Grønne Museum ved Gl. Estrup.

Sankekursus

LOF Djursland tilbyder sankekurus i den natur, vi har udenfor døren. Vi sanker urter, blomster og kronblade eller tang, som kan anvendes til madlavning, bagning, syltning eller til snaps... eller noget helt andet.

Du vil få gode råd af den erfarne Anette Gubi om, hvordan du kan anvende urterne i dagligdagen.

Opskrifter udleveres.

Om naturen ved Grenaa
Den danske nåleskov er dyrket - mange steder for at forhindre sandflugt fra områder med sandet jord. Sådan er det også i Grenaa, her plantede man området til, da sandflugten var stor. Nåletræer kan nemlig klare at gro i sandet jord uden meget næring og tilsammen med de mange grannåle i skovbunden skaber det et helt særligt miljø. Nålene indeholder nemlig meget syre, som gør det umuligt for regnorme at overleve og tage sig af at nedbryde det døde plantemateriale i skovbunden. Det betyder, at svampe tager sig af nedbrydningen - og derfor er nåleskoven et rigtig godt sted til en svampejagt. Du kan også finde enkelte bær og urter, der er tilpasset det sure, næringsfattige miljø.
 
Stranden med havet, det opskyllede tang og grønne bælter af urter, er også karakteristisk for Grenaa. I klitterne vokser marehalm og buskadser af hyben og andre vækster.
Stranden er et barskt miljø, hvor alt liv må tilpasse sig salt, hård vind og stærk sol. Planternes strategi er at holde godt på væsken, så de ikke tørrer ud. Det giver saftige og sprøde vækster, der er rigtig gode i køkkenet. Det er bedst at sanke på stranden fra april til september, hvor du finder både spiselig tang og smagfulde urter og bær.
Grenaas natur byder på mange forskellige fødevarer, som vi oftest passerer, uden at ænse det. Disse lørdage, vil medvirke til, at du får skærpet din opmærksomhed på ovennævnte.

LOF har mange spændende smagsoplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: bagomsmagen

LOF har flere gode workshops/weekendkurser, som er værd at køre efter. Se vores weekendkurser her: weekendkursus

Praktisk info

Medbring en kurv til at sanke urter i og en lille saks.

Vi mødes ved naturskolen og der kan parkeres ved den offentlige parkeringsplads ved Klitten.

Man er meget velkommen til at tage sine børn eller børnebørn med. Her kan børnene blive opmærksomme på de mange muligheder der er for at finde og bruge den mad der er i naturen omkring os.
Børnene behøver at kunne følge tempoet for de tilmeldte og underviseren rundt på arealerne.

Man tilmelder sig, men betaler udelukkende for den/de voksne. Der kan max deltage 2 børn pr. deltager.
Nummer
3185060 - Sankekursus
Første mødegang
lørdag den 20.05.23 kl. 09:00 - 12:00
Undervisere
Adresse

Naturskolen ved Kystvejen, Klitten 1, 8500 Grenaa

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 200,00
lørdag den 20.05.23

Kl. 09:00 - 12:00

Anette Gubi

Klitten 1, 8500 (Offentlig P-plads v.Klitten)

Se på kort