Natur og Suppe

Trænger du til frisk luft, gode samtaler og ny energi?
 
Så tag suppe med i termokanden, og kom med på vores vandreture i et godt fællesskab.

Når du deltager i Natur & Suppe bliver du en del af et hold med gå værter Karsten Vestergaard og Henrik Bugge-Mortensen, der leder deltagerne ud på forskellige ruter i lokalområdet. De 2 første ture er med Karsten som gå-vært og de 2 sidste klarer Henrik.

Tempoet på vandreturen er roligt, så alle kan være med. Ruterne er under 5 km.

I den seneste tid har mange savnet at være en del af et fællesskab og gøre noget aktivt sammen med andre. Natur & suppe er tænkt som en fremstrakt hånd til de borgere, der trænger til at komme ud og få en oplevelse sammen med andre i trygge rammer.
Natur & suppe fokuserer derfor meget på fællesskabet. Der sker noget helt særligt, når man spiser sammen. Derfor beder vi deltagerne medbringe en portion suppe, så vi kan spise sammen undervejs. Som en del af kurset, får du inspiration til nye suppeopskrifter.
Gå værten hjælper med at sætte gang de gode samtaler gennem forskellige samtalekort. Kender du nogen, der har godt af selskab, så gør gerne opmærksom på Natur & suppe.

Praktisk
LOF er meget opmærksom på deltagernes sundhed. Derfor er der max 9 deltagere på holdet, og vi holder god afstand til hinanden undervejs.
Husk fornuftig påklædning og gode travesko. Medbring et siddeunderlag og en lille flaske håndsprit, men gå værten har også håndsprit med.

Gå værterne har forberedt følgende.

 
Onsdag den 1. juli 2020 kl. 15 – 17
Har der boet folk i Rebild Bakker?
 
Mødested: Den store parkeringsplads ved Rebildporten, Rebildvej 25 A, Rebild, 9520 Skørping - Guide: Karsten Vestergaard
 
Vi går en tur i den smukke, nordlige del af Rebild Bakker og taler undervejs om nogle af de familier, der har boet i bakkerne. Hvem var de, og hvordan har de levet? Vi finder spor efter både fattige og rige familier. Det er en smuk tur, som går både op og ned. Jeg tager bestik af jeres ønsker og tilrettelægger ruten derefter.
 
Onsdag den 8. juli 2020 kl. 15 – 17
Gerding Bakker og Rise Skov
 
Mødested: Gerding Kirkes parkeringsplads, Sct. Jørgensvej 1, Gerding
Gå vært Karsten Vestergaard
 
Turen begynder i den lille landsby Gerding, hvorfra vi går ned mod Lindenborg Ådal med udsigt over dalen og over til Flamsted. Videre op til den lille sø og op i bakkerne. Ruten går gennem gamle lyngbakker, med mange gamle egetræer. Vi spiser vores suppe ved jagthytten, hvor der er bord og bænke. Efter suppen går vi ad en ældgammel hulvej tilbage til Gerding. Har vi tid, kan vi kigge indenfor på kirkegården, hvor Klaus Gerding er begravet – ham kan I høre mere om. 

Onsdag 15. juni kl. 15-17
Nørreskov med kilder og et væld af fortidsminder
 
Mødested: P-pladsen på Rebild Kirkevej
Gå vært Henrik Bugge Mortensen

Turen går bl.a. til skovens vandrigeste kilde og stenrækken, hvor vore forfædre dyrkede de nordiske guder. En meget varieret tur gennem majestætiske bøge, granskov og de berømte Rold Skov-bøger, der har deres helt egen historie. Skoven gemmer også på en stor koncentration af gravhøj, hvilket er beviset på, at her har boet mennesker langt tilbage i tiden. 
 
Onsdag 23. juni kl. 15-17
Rold Skov perle
 
Mødested: P-pladsen ved Madums Sø (Hellum-siden)
Gå vært Henrik Bugge Mortensen

Turen begynder ved Danmarks største, klarvandede sø, Madum Sø, hvor der er rig mulighed for en dukkert enten før, eller efter traveturen. Øst for søen i Hellum Skov og Astrup Nørskov ligger den imponerende Langmose, der er en af Rold Skovs helt store seværdigheder. Når kærulden blomstrer i maj er mosen som et hvidt, bølgende hav, og i august er det den lilla farve, der tager over, når lyngen blomstre. 
 


Nummer
201172 - Natur og Suppe
Første mødegang
onsdag den 01.07.20 kl. 15:00 - 17:00
Undervisere
Adresse

Rebildporten, Rebildvej 25 A, 9520 Skørping

Se på kort

Mødegange
4
Ny pris (hold er startet)
Flexibel tilrettelæggelse
DKK 112,00 150,00
onsdag den 01.07.20
Er blevet afholdt
onsdag den 08.07.20
Er blevet afholdt
onsdag den 15.07.20

Kl. 15:00 - 17:00

Med Karsten Vestergaard

, 9520 (Parkeringspladsen)

Se på kort

onsdag den 22.07.20

Kl. 15:00 - 17:00

Med Karsten Vestergaard

, 9520 (Parkeringspladsen)

Se på kort