Oplev Hjarbæk fjord

  Bustur med guide

  Hjarbæk Fjord er ikke så kendt i den store offentlighed, hvilket er både synd og skam, for den smukke fjord og landet omkring har så meget at byde på.

  Mange af vore kendte digtere var stærkt tiltrukket af egnen og kaldte populært Hjarbæk Fjord for ”Den blå fjord”. Vi skal på turen rundt om fjorden bl.a. besøge Borup Hede, der er en af de sidste rester af de engang vidtstrakte himmerlandske heder, og i landsbyen Låstrup, der ligger flot i den flade Simested Ådal skal vi en tur forbi kirken, for at høre historien om den skæbnesvangre nat i oktober 1944, hvor et engelsk bombefly styrtede ned i byen.

  I Skals kommer det til at handle om den nu nedlagte jernbane Viborg-Løgstør og det store tangeventyr. I Løvel, der engang var områdets centrum rent politisk, skal det handle om gårdmandsdatteren, der slog hovedet af selve kongen.

  Vi besøger også byen Hjarbæk, der har givet navn til fjorden, Kvols Brygge, Fiskbæk, hvor Knud den Hellige i året 1086 samlede sin flåde før et større erobringstogt til England, Dalgas Plantage, herregården Taarupgaard og Virksund.

  Praktisk info

  Vi begynder dagen med kaffe og rundstykker i Bussen.
  Madpakke/kurv og drikkevarer til frokosten medbringer du selv, og vi finder et godt sted i naturen, hvor frokosten nydes, så husk et tæppe hvis der ikke er bænke til rådighed.

  Husk også fodtøj og påklædning efter vejret. Til alle deltagere udleveres kort og plan over dagens tur, når vi begynder.       
   
  Bussen har opsamling i Sæby og Haverslev v/Støvring.

  Nummer
  211752 - Oplev Hjarbæk fjord
  Første mødegang
  lørdag den 12.06.21 kl. 08:00 - 17:00
  Adresse

  Bustur,

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 325,00
  lørdag den 12.06.21

  Kl. 08:00 - 17:00

  Henrik Bugge-Mortensen

  9560 (Opsamlingsted følger senere)

  Se på kort