• Maja Ingemann Nielsen

    Maja har en bacheloruddannelse i Friluftsliv, kultur- og naturvejledning. Videre er hun uddannetindenfor træhåndværk på Raulandsakademiet i Norge.

    Gennem uddannelserne har hun fået indbliki naturnært arbejde med håndværktøj.

    Hun er fascineret af de nordiske snitte-traditioner afbrugsting, som skåle, skeer, dåser/skrin og skamler,samt er erfaren underviser i grøn sløjd.

Snitte Weekend

- fra kvinde til kvinde

Har du lyst at lave smukke brugbare ting i træ?

Og øge selvtilliden i brug af kniv, økse og andethåndværktøj?

Har du lyst at bruge en weekend i selskab af en skøn flok kvinder?

På dette kursus vil du lære grundlæggende principper for grøn sløjd. Begrebet grøn sløjd hentyder til, at det er “grønt” = nyfældet træ, der arbejdes i. I løbet af kurset vil vi arbejde med materialekendskab, brug og vedligehold af værktøj samt designvalg og overfladebehandling af træprodukter.

Der vil blive instrueret i traditionelle teknikker for bearbejdelse af træ, og vi vil udelukkende bruge håndværktøj, primært kniv og økse. Der vil være personlig vejledning og opfølgning på den enkeltes arbejde.

I løbet af kurset vil vi snitte smørkniv, ske/grydeske samt en valgfri genstand.

Kurset er udelukkende for kvinder - begyndere såvel som øvede snittere. Materialer og værktøj vil blive stillet til rådighed under hele kurset.

Bemærk!

Under kurset er der en masse Vikinge aktivitet på Fyrkat og aktørerne har en madordning som deltagerne i Snittekurset mod betaling er velkommen til at koble sig på.

Hvis man vil overnatte på Fyrkat er der mulighed for at slå telt op (evt. låne telt af Fyrkat), og er Velfærdshuset på Fyrkat ikke optaget denne weekend af vikingerne, vil der også være mulighed for at overnatte her.

Kontakt skoleleder på 24479969 hvis du er interesseret og han vil skabe kontakten til Fyrkats aktører.Her er lidt inspiration;
Kvindesnitte 4.JPG
Kvindesnitte 2.JPG

Praktisk info

Udover kursusudgiften på kr. 1.000 betaler hver enkelt deltager for de materialer der skal i brug, og der opkræves kr. 150,00 pr. deltager for materialer.

Nummer
231521 - Snitte Weekend
Første mødegang
lørdag den 17.06.23 kl. 10:00 - 17:00
Undervisere
Adresse

Vikingemuseet Fyrkat, Fyrkatvej 37 B, 9500 Hobro

Se på kort

Mødegange
2
Pris
Almen
DKK 1000,00
lørdag den 17.06.23

Kl. 10:00 - 17:00

Maja Ingemann Nielsen

Fyrkatvej 37 B, 9500 (Vikingehusene)

Se på kort

søndag den 18.06.23

Kl. 09:00 - 15:00

Maja Ingemann Nielsen

Fyrkatvej 37 B, 9500 (Vikingehusene)

Se på kort