Stockholm og Helsingfors

Med Henrik Bach Mortensen

Stockholm og Helsingfors

       

Med Henrik Bach Mortensen til

 

Stockholm og Helsingfors

2.-5. oktober 2022

                                

Udskriv printervenlig PDF-version

Ruslands invasion af Ukraine ændrede med et slag den sikkerhedspolitiske situation. Efter mange års neutralitetspolitik er Sverige og Finland nu på vej ind i NATO – noget som de fleste ville have forsvoret for blot få år siden.
Der er altså tale om en helt ny situation – også for os i Danmark, hvor nu næsten alle lande omkring Østersøen står sammen mod en utilregnelig nabo mod øst.

Derfor tilbyder vi denne korte rejse til Stockholm og Helsingfors, hvor vi får mulighed for at komme lidt ind på livet af bevæggrundene til denne hurtige kursændring. Hvilke konsekvenser får det for os i Norden, at vi alle nu er med i NATO og hvad kan Sverige og Finland bidrage med?

Undervejs møder vi både politikere og embedsmænd. Det må forventes at møderne foregår på svensk og/eller engelsk, så det er en fordel at have sprogøret med på rejsen.

En rigtig spændende og højaktuel rejse. Begrænset deltagerantal.

Program

Søndag d. 2. oktober
Kl. 08.00 - Afrejse fra Fredericia Banegård – Mulighed for påstigning over Fyn og Sjælland.
Kl. 11.00 - Afrejse Holte Station – herfra via Helsingør-Helsingborg mod Stockholm med pauser undervejs.
Ca. 20.00 - Ankomst til Hägersten, syd for Stockholm – indkvartering på Goodmorning Hotel+ Hägersten, middag på hotellet

Mandag d. 3. oktober
Morgenmad
Ca. 09.30 - Ankomst til Riksdagshuset i Stockholm, hvor vi møder Kerstin Lundgren fra Centerpartiet, bl.a. talsmand for Rigsdagens udenrigsudvalg.
Endvidere rundvisning i Rigsdagen.
Frokostpause (for egen regning)
Kl. 13.00 - Møde med repræsentanter for det svenske forsvar og/eller forsvarspolitiske eksperter om deres vurdering af den aktuelle sikkerhedspolitiske situation.
Kl. 16.30 - Afrejse fra Stockholm med Viking Line til Helsingfors.
Kl. 19.00 - Middag i buffetrestauranten

                               

Tirsdag d. 4. oktober
Morgenbuffet i Buffetrestauranten
Kl. 10.10 - Ankomst Helsingfors
Kl. 11.00 - Ankomst til den finske Rigsdag. Møde med den finske forsvarsminister, Antti Kaikkonen og rigsdagsmedlemmer fra Suomen Keskusta (Centerpartiet). Herefter rundvisning i rigsdagsbygningen.
Frokostpause for egen regning.
Kl. 14.30 - Besøg hos Helsingfors Räddningsverk (civilforsvar), der tager sig af beskyttelse af civilbefolkningen i en krigssituation. Orientering om den historiske baggrund for Räddningsverket og den utrolige kapacitet, man har fået opbygget.
Kl. 17.15 - Afrejse fra Helsingfors mod Stockholm
Aftenens middag i en af skibets restauranter er for egen regning - dvs. ej inkl.

 

Onsdag d. 5. oktober
Morgenbuffet
Kl. 10.00 - Ankomst til Stockholm - herfra mod Helsingborg med frokostpause undervejs.
Ca. 19.00 - Ankomst Helsingør
Kl. 19.30 - Hjemkomst Holte st. – videre mod Jylland med pause undervejs.
Ca. 22.15 - Hjemkomst Fredericia st.

Ret til ændringer forbeholdes

 

Priser:
Grundpris i dobbeltværelse: - 3.995,- kr.
V-medlemspris: - 3.595,- kr.
Tillæg for enkeltværelse: - 900,- kr.
Tillæg for udvendig kahyt t/r - 800,- kr.

Grundprisen inkluderer:

Bustransport i 4 dage 1 hotelovernatning nær Stockholm inkl. halvpension 2 overnatninger i dobbeltkahyt inkl. halvpension på udrejsen og morgenbuffet på hjemrejsen Fagligt program Dansk rejseleder Alle obligatoriske afgifter inkl. dansk moms

Grundprisen inkluderer ikke: Drikkevarer og yderligere måltider.

 

Praktiske oplysninger

Tilmelding/betaling:
Til Fogt Studie- & Grupperejser – nemmest på www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket Find den ønskede rejse og udfyld blanketten. Som medlem af Venstre får du rabat på rejsen - husk at skrive dit medlemsnummer nederst på blanketten under ”Bemærkninger”.
Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os telefonisk på tlf. 6914 1300 eller på mail til rejsmed@fogtrejser.dk. Efter modtagelse af din tilmelding fremsender vi faktura til betaling senest 61 dage før afrejsen.

Bemærk: Deltagelse forudsætter at deltageren er vaccineret mod COVID-19 og at alle lokale regler vedr. COVID-19 følges undervejs.

Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker kun i Danmark. Rejseforsikring, der dækker sygdom og hjemtransport skal derfor tegnes inden afrejsen. Det blå EU-sygesikringskort skal medbringes

Hotelkvalitet: 3-stjernet hotel. Alle værelser med bad/douche, radio/tv og wi-fi. Se evt. https://ligula.se/goodmorninghotels/hagersten-sodra-stockholm/

Viking Line: Indkvartering i indvendig dobbeltkahyt med douche/toilet. Færgen har flere restauranter, barrer/danserestaurant og tax-free salg.

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden er dette muligt, såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves tillæg for enkeltværelse – også såfremt den ene af personerne melder fra pga. sygdom eller lign.

Rejsen gennemføres i.h.t. vore almindelige betingelser der vedlægges faktura.

Husk pas!

Praktisk info

Kik ind på fogtrejser.dk eller - Tilmelding  på tlf. 6914 1300, Jens Frode Fogt, eller på mail til rejsmed@fogtrejser.dk 
Nummer
220929 - Stockholm og Helsingfors
Første mødegang
søndag den 02.10.22 kl. 08:00 - 15:10
Undervisere
Adresse

Sverrig,

Se på kort

Mødegange
4
Pris
DKK 3995,00
søndag den 02.10.22

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

(Stockholm Rådhus)

mandag den 03.10.22

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

(Stockholm Rådhus)

tirsdag den 04.10.22

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

(Stockholm Rådhus)

onsdag den 05.10.22

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

(Stockholm Rådhus)