Boston - New York - Washington DC

Fly- og Busrejse

Boston - New York - Washington DC  

 

Med Henrik Bach Mortensen til USA  15. - 24. april 2023

 

 

Udskriv printervenlig PDF-fil

Hvor er vi på vej hen? Verden er i krise. Krig, konspirationsteorier og COVID-19 har gjort deres til, at USA er splittet, som det ikke er set siden borgerkrigen. En ting er at USA, takket være Ruslands overfald på Ukraine - igen har vendt sig mod Europa, men hvor længe? Kanvi nu på denne side af Atlanten lære at passe på os selv? En anden ting, at udviklingen  i USA og ude i verden kan føre til en helt anden verdensorden - hurtigere end vi aner. 

På denne rejse tager Henrik Bach Mortensen os med gennem det ”historiske” USA, fra Boston i nord, hvor det hele begyndte i kolonitiden over New York til Philadelphia, hvor nationen blev grundlagt. I Washington DC fokuserer vi på den aktuelle situation – og bliver måske klogere på, hvordan man der ser på USA's fremtidige rolle på verdensplan og hvordan vi som europæere skal forholde os til det. Er USA "united" og er vi "united" med USA?

Henrik Bach Mortensen er vicepræsident i ALDE (det liberale europæiske samarbejde) og tidligere direktør i DA og LH. Han har gennem årene opbygget et politisk netværk i Europa og USA – forbindelser, som vi kan få glæde af i denne forbindelse.

Program

Lørdag d. 15. april

Kl. 12.45        Afrejse fra København via München til Boston

Kl. 13.10       Afrejse fra Billund via München til Boston

Ca. 18.05       Ankomst Boston – efter pas- & toldkontrol kører vi med metro til vort hotel for

indkvartering.

Søndag d. 16. april

Boston er en af de første byer, som blev grundlagt i Nordamerika i 1630. Byen har lige siden haft en central plads i USAs historie – både politisk og økonomisk - ligesom det fortsat er en vigtig transportvej ind i USA.

Vi begynder dagen med en 3-timers rundtur til fods i det gamle Boston ad Freedom Trail, hvor en lokal guide undervejs fortæller os om vigtige begivenheder og byens særlige plads i landets historie.

Om eftermiddagen kører vi til JFK Library, det præsidentielle bibliotek, der skildrer ikke blot John F. Kennedys liv og politiske karriere, men også Robert F. Kennedys rolle som justitsminister og politisk rådgiver.

Mandag d. 17. april

Efter morgenmaden er planlagt et besøg i Massachusetts State House fra 1787, der er hjemsted for delstatens lovgivende forsamlinger og statens guvernør. Flere af USAs kendte politikere og politiske eksperter hører hjemme i Boston. Vi håber, at kunne træffe en af dem denne formiddag. 

Efter tid til frokost på egen hånd tager vi videre til Harvard University, et af verdens førende universiteter grundlagt i 1635 - altså i kolonitiden. På en gåtur gennem det 85 ha store universitetsområde får vi en fornemmelse af miljøet med gamle, fredede bygninger, 10 forskellige fakulteter, biblioteker, kollegier og parker.

Herfra går turen videre med bus gennem New England mod New York City – ca. 4 timers kørsel + evt. pause.

Tirsdag d. 18. april

Vi begynder en intensiv dag i New York med at besøge FNs hovedkvarter og Den danske Repræsentation (ambassade) ved FN. Herfra går vi videre til en af verdens største og mest imponerende togstationer, Grand Central Station/Terminal, hvor vi holder frokostpause.

Om eftermiddagen bliver der mulighed for at opleve New York på egen hånd. Central Park, Empire State Building, Rockefeller Center og ikke mindst Time Square – alt ligger 10-20 min. gang fra stationen.

Eller tag med subway til fx Metropolitan Museum of Art, Wall Street og Ground Zero.

Onsdag d. 19. april

Vor rejse går videre mod syd. Vi begynder dagen med at sejle til Ellis Island, der ligger ud for New York tæt på New Jersey. Ellis Island var fra 1890’erne første stop for ca. 12 mio immigranter, der søgte lykken i USA. I dag et spændende museum, der beskriver rejsen fra hjemlandet til USA og ikke mindst hvordan man blev modtaget, inden man fik lov at rejse videre.

På vej mod Philadelphia håber vi på at få lov til at besøge enten Maersk eller Danfoss, der begge har afdelinger i denne del af USA. Ankomst til Philadelphia først på aftenen.

 

Torsdag d. 20. april

I Philadelphia mødtes the ”Founding Fathers” og forfattede i 1776 Declaration of Independence (uafhængighedserklæringen) og sidenhen i 1787 USAs grundlov (constitution). Vi besøger den historiske Independence Hall og National Constitution Center.

På vores videre vej til Washington besøger vi om eftermiddagen United States Naval Academy i Annapolis, Maryland – USAs flådeakademi, hvor flådens mandskab får deres uddannelse efter at have været igennem en hård optagelsesprøve. En spændende rundvisning, hvor historie og nutid går op i en højere enhed.

Først på aftenen ankommer vi til Washington DC for indkvartering efterfulgt af en lille gåtur, hvis kræfterne er til det.

 

Fredag d. 21. & lørdag d. 22. april

Fredag er tilegnet den politiske del af vort besøg i Washington.  Disse dage vil vi gerne besøge Capitol, mødes med repræsentanter for de politiske partier, mødes med Esben Lunde Larsen og aflægge et besøg på den danske ambassade.

Derudover besøger vi den berømte Arlington krigskirkegård ligesom vi får en eftermiddag til rådighed, så der bliver rig mulighed for at besøge nogle af byens mange museer, fx de vigtigste 16 museer under The Smithsonian Insitutuon, se oversigten her: https://www.si.edu/museums

 

Søndag d. 23. april

Vi forlader Washington og kører en halv time mod syd til Mount Vernon, der ligger ud til Potomac floden i staten Virginia.

USA's første præsident George Washington boede her hele sit liv på en gård, der dengang dækkede 3200 ha. Stedet er idag en af de største attraktioner i USA udenfor DC og er et obligatorisk besøgsmål for skoleelever, der er på besøg i DC og omegnen.

Efter besøget her forsætter vi til Dulles.

Kl. 18.10        Afrejse fra Dulles International mod Billund og København via Frankfurt

 

Mandag d. 24. april

Ca. 10.30      Hjemkomst Billund

ca. 11.10      Hjemkomst København

Ret til ændringer forbeholdes

Priser:

Grundpris i dobbeltværelse:                                                                                      18.995,- kr.

Medlemspris for medlemmer af Venstre:                                                                17.995,- kr.

Tillæg for enkeltværelse:                                                                                              5.995,- kr.

 

Grundprisen inkluderer:

Flytransport København/Billund-USA og retur på økonomiklasse Transport i USA som beskrevet i program 8 overnatninger i dobbeltværelse, nogle steder inkl. morgenmad* Program og besøg som beskrevet Dansk rejseleder Alle obligatoriske afgifter

*) Se under hotelkvalitet

 

Praktiske oplysninger:

Tilmelding/betaling:

Til Fogt Studie- & Grupperejser – nemmest på www.fogtrejser.dk/tilmeldingsblanket Find den ønskede rejse og udfyld blanketten. Hvis du er medlem af Venstre, så husk at skrive dit medlemsnummer nederst på blanketten under ”Bemærkninger”. Så deltager du til medlemspris. Medlemsnummer finder du på dit indbetalingskort for kontingent eller på bagsiden af Liberalt Overblik.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os telefonisk på tlf. 6914 1300 eller på mail til: rejsmed@fogtrejser.dk.

Efter modtagelse af din tilmelding fremsendes 2 fakturaer: Depositum 5.000 kr. pr. person til betaling ved modtagelsen - Restbetaling 61 dage før afrejsen.

Prisen er udregnet på grundlag af valutakurserne pr. 13. april 2022.

Afbestilling: Bemærk venligst, at ved afbestilling senere end 61 dage før afrejse ydes ingen refusion af det indbetalte beløb. Det tilrådes derfor at tegne en afbestillingsforsikring, der dækker afbestilling i tilfælde af sygdom hos deltageren eller dennes nærmeste familie.

Rejseforsikring: Det gule sundhedskort dækker kun i Danmark. Det er derfor påkrævet at have en rejseforsikring, der dækker sygdom & hjemtransport. Inden afrejse bedes oplyst policenummer og selskab.  Forsikringerne kan tegnes hos dit forsikringsselskab eller spørg os.

Bemærk: Deltagelse  forudsætter at deltageren er vaccineret mod COVID-19 og at alle lokale rgler vedr. COVID-19 følges undervejs.

Pas/visum: Kopi af pas bedes fremsendt ved tilmelding. Som dansk statsborger kræves ikke visum til USA. Det kræves dog, at man har registreret og får godkendt sin ankomst via ESTA på internettet. Dette koster 14 US$ per person. Det påhviler den rejsende selv at registrere sig – vi fremsender de oplysninger, som skal bruges ca. 1 måned før afrejsen. Har man indenfor de sidste par år været i USA og allerede registreret sig på ESTA skal denne blot fornys med de aktuelle oplysninger. Er du ikke dansk statsborger – kontakt da Fogt Rejser.

Valuta: US$ bør medbringes hjemmefra. Veksling er meget besværligt i USA. Betalings- & kreditkort (Visa og Master Card) kan benyttes på hoteller, i stormagasiner og i de fleste forretninger. Hæveautomater forefindes.

Flyvningerne til og fra USA er via München/Frankfurt. Flytiderne er foreløbige. 1 stk. håndbagage + 1 kuffert (max 23 kg) er inkluderet.

Ønsker du at forsætte på egen hånd i USA kan hjemrejsen ændres (evt. mod tillæg), såfremt dette oplyses ved bestilling af rejsen.

Afhængig af tilmeldingssituationen tages forbehold for ændret rejserute og dermed flytider.

Hotelkvalitet: Gode mellemklassehoteller – hvor vi vægter pris/kvalitet fremfor beliggenhed. I USA er det endnu ikke udbredt med morgenmad inkluderet i overnatning, men vi bestræber os på at levere en (omend beskeden) morgenmad.

Indkvartering: Ønsker man som enerejsende at dele værelse med en anden, er dette muligt såfremt en anden enerejsende af samme køn har samme ønske. Ellers opkræves enkeltværelsestillæg – også hvis en af personerne melder fra p.g.a. sygdom eller lignende.

Turen rundt i USA foregår i bus – forvent ikke helt samme luksus, som vi kender herhjemme!

Drikkepenge: I USA er drikkepenge langt mere udbredt end hos os. Hav derfor altid småpenge (gerne i mindre sedler) ved hånden og husk på, at i USA er lønnen ofte sat efter, at kunden betaler 18-20 % i drikkepenge.

Strømforsyning: 110 v. adapter bør medbringes!

Vejret: Fra 10 og op til 25 grader – jo længere sydpå vi kommer, desto varmere burde det blive.

Rejsen arrangeres i øvrigt i.h.t. vore almindelige betingelser, der fremsendes med faktura.

Praktisk info

Kik ind på fogtrejser.dk eller - Tilmelding  på tlf. 6914 1300, Jens Frode Fogt, eller på mail til rejsmed@fogtrejser.dk 
Nummer
230088 - Boston - New York - Washington DC
Første mødegang
mandag den 10.04.23 kl. 08:00 - 15:10
Undervisere
Adresse

U S A,

Se på kort

Mødegange
10
Pris
DKK 18995,00
mandag den 10.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

mandag den 10.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

tirsdag den 11.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

tirsdag den 11.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

onsdag den 12.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

fredag den 14.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

lørdag den 15.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

lørdag den 15.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

søndag den 16.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden

søndag den 16.04.23

Kl. 08:00 - 15:10

Flemming von Würden