Vær aktiv sammen med andre - og lev længere

Vær aktiv sammen med andre - og lev længere

Motion er sundt. Faktisk er det så sundt at bevæge sig, at man lever længere - uanset om man er rask eller lider af en kronisk sygdom. Er du en af de mange danskere, der har et ønske om at ændre livsstil og blive mere aktive, så bliv en del af fællesskabet i LOF. Sammen fastholder vi motivationen.

23. maj 2018

Af Signe H. Damkjær

Motion har en positiv effekt på hjertekarsygdomme og nedsætter dødeligheden.  Fysisk aktivitet får blodtrykket ned og normaliserer kolesteroltallet. Det fortæller  læge og professor Bente Klarlund. Det gode ved motion er også, at effekten af det kan mærkes med det samme, og på den måde øger man både den fysiske og den mentale sundhed.

- Man får mere energi i dagligdagen. Motion er humørstabiliserende, blandt andet fordi man får en følelse af, at man bliver belønnet. Det skyldes, at motion sætter gang i flere stoffer i hjernen så som serotonin, dopamin og novodopamin. Det er de samme hormoner, som man stimulerer, når man får antidepressiv medicin, siger hun.

Venskab på recept
Selvom vi ved, at motion giver et længere og bedre liv, kan de være svært at fastholde nytårets gode intentioner. Her kan det sociale netværk og det fællesskab, man bliver en del af på LOF’s hold gøre en stor forskel.

- Et socialt netværk betyder meget for den generelle sundhedstilstand, fordi mennesker er sociale væsner. Det betyder, at man har nogen at gå en tur med også uden for træningen. Hvis man som læge kunne skrive venskab på recept, så skulle man gøre det. En anden vigtig ting er, at man får feedback fra en underviser.  Mange skal bare have hjælp til at komme i gang, og så kommer motivationen i det øjeblik, man er kommet ind i en god rytme, siger Bente Klarlund.  

I LOF glæder vi os til at tage i mod dig og høre om, hvilke behov og ønsker, du har til din aktivitet. Find din lokale LOF-afdeling her og se, hvilke tilbud vi har i dit lokalområde. 

Aftenskolen skal være forum for debat

  • 30. marts 2018 - Vi har brug for et nyt dannelsesbegreb. Her har aftenskolen en vigtig rolle at udfylde. Lene Andersen er forfatter til bogen "The Nordic Secret." Læs mere om hendes tanker om folkeoplysning og aftenskolen i LOF's interview.

Aftenskolen styrker den mentale sundhed

  • 20. august 2018 - Aftenskolen giver liv til vigtige fællesskaber, hvor man mødes menneske til menneske og ikke som patient til klient. Derudover kan undervisningen i aftenskolen give borgerne nye værktøjer til at mestre livet. Det er rigtigt vigtigt, at vi har nogle tilbud, som man vælger af lyst, fordi man vil vide noget og interesserer sig for noget, siger Peter Thybo, forfatter til bogen Det dobbelte KRAM.

Sundhed, EU, bæredygtighed og dannelse - LOF på Folkemødet 2018

  • 25. juni 2018 - LOF satte sundhed, EU og dannelse til debat på Folkemødet i Allinge. Vi var også med til at udbrede kendskabet til FN's verdensmål.