Fordi jeg ikke kan lade være -

Fordi jeg ikke kan lade være -

Vinca Haugum om bestyrelsesarbejdet i LOF. Mød højskolelærer, spanskunderviser, iværksætter og drivkraften bag Café Livingstone.

25. september 2018

Siden foråret 2018, har Vinca Haugum været en vigtig del af bestyrelsen i LOF Sorø. Udover sin faglighed og erfaring bidrager hun med sit store engagement og sin nysgerrighed over for mennesker og verden.  

Af Signe H. Damkjær

 - Jeg kan ikke lade være. Når jeg først er inde i det, synes jeg, det er spændende, siger hun. Hun håber at kunne bidrage til afdelingens udvikling ved at komme med idéer til kurser, der tiltrækker yngre deltagere og ved at pege på andre kommunikationsveje, siger Vinca Haugum.

Nye tider for LOF
Hun har undervist i spansk i afdelingen i et år, og ved derfor, at aftenskolen lige nu har brug for at gå nye veje.

- Det er spændende at kigge på, hvordan vi kan få nye deltagere og gerne yngre deltagere. Det er bestemt ikke for at smide de gamle ud, men vi skal se det som en udviklingsmulighed for LOF at få de unge med også - ellers går vi til grunde. I forhold til markedsføring begynder vi at fokusere mere på Facebook og andre sociale medier, fortæller hun.

Grøn gastronomi
Vinca bidrager også med at udvikle kurser, hun mener, kan nå en ny målgruppe. Hun har for eksempel sat et nyt kursus op i Grøn Gastronomi, hvor hun selv underviser. Kurset er et madlavningskursus i vegetarmad, og hænger rigtigt godt sammen med Vincas studie i ernæring og sundhed.

- Jeg har altid været utrolig interesseret i at lave mad. Jeg har blandt andet undervist i Food trends på Suhrs Højskole, hvor vi har kigget på trends og tendenser i forhold til mad forskellige steder i verden. Grøn mad og mad med en lav klimabelastning er en mega-trend, som kommer til at vare ved i en årerække. Jeg ved jo ikke, hvem der har tilmeldt sig mit kursus, men jeg tænker, at grøn gastronomi kan appellere til en lidt yngre målgruppe, siger Vinca.  

Kurset udbydes også i LOF Slagelse, som LOF Sorø har et godt samarbejde med. Det er nyt for begge afdelinger at udbyde madhold. 

- Ved at samarbejde med Slagelse får vi en lidt større kundekreds. Jeg tager med til kulturnatten i Slagelse, og uddeler smagsprøver og markedsfører madkurset på den måde. Jeg skal stå sammen med foreningen Madsamling, som arbejder for at bringe lokale varer ud til folk. Dem der kommer for at få mere at vide om Madsamling, er måske også interesseret i grøn mad, siger Vinca.

Lærerigt bestyrelsesarbejde
Vinca Haugum blev opfordret til at stille op til bestyrelsen af LOF Sorøs skoleleder Jeanette Christensen, der havde lagt mærke til den unge spanskundervisers engagement. Som yngste medlem af LOF Sorøs bestyrelse er Vinca et lidt andet sted i livet, end de øvrige medlemmer. Og det er netop det, er der spændende, synes hun.

- Det er meget lærerigt for mig at være med. Dem der har været en del af LOF i 20 år fortæller om, hvordan LOF har udviklet sig. Jeg lærer en masser om de økonomske forhold ved at drive en aftenskole og om det politiske perspektiv. Det er nogle gode møder, vi har og der er nogle enormt søde og spændende mennesker med. Så derfor jeg bliver hængende, slutter Vinca.

Bliv aktiv
Har du lyst til at sætte dit præg på, hvilke fritidsaktiviteter, foredrag og begivenheder, der skal finde sted i dit lokalområder, kan du også blive en del af LOF. Kontakt din lokale LOF afdeling, og hør hvordan, dine idéer og kompetencer kan bruges. Find din afdeling her 

Aftenskolen skal være forum for debat

  • 30. marts 2018 - Vi har brug for et nyt dannelsesbegreb. Her har aftenskolen en vigtig rolle at udfylde. Lene Andersen er forfatter til bogen "The Nordic Secret." Læs mere om hendes tanker om folkeoplysning og aftenskolen i LOF's interview.

Aftenskolen styrker den mentale sundhed

  • 20. august 2018 - Aftenskolen giver liv til vigtige fællesskaber, hvor man mødes menneske til menneske og ikke som patient til klient. Derudover kan undervisningen i aftenskolen give borgerne nye værktøjer til at mestre livet. Det er rigtigt vigtigt, at vi har nogle tilbud, som man vælger af lyst, fordi man vil vide noget og interesserer sig for noget, siger Peter Thybo, forfatter til bogen Det dobbelte KRAM.

Vær aktiv sammen med andre - og lev længere

  • 27. april 2020 - Motion er sundt. Faktisk er det så sundt at bevæge sig, at man lever længere - uanset om man er rask eller lider af en kronisk sygdom. Er du en af de mange danskere, der har et ønske om at ændre livsstil og blive mere aktive, så bliv en del af fællesskabet i LOF. Sammen fastholder vi motivationen.