LOF med i ABC for mental sundhed

LOF med i ABC for mental sundhed

Gør noget aktivt, gør noget i et fællesskab og gør noget meningsfuldt. Så vil du opleve større mental sundhed.

15. januar 2019

Mental sundhed er alt det, der gør livet værd at leve. Det er også din mentale sundhed, der giver dig overskud til at holde dig fysisk sund og rask.

Om ABC for mental sundhed
ABC står for Act, Belong, Commit. Altså vær aktiv i et fællesskab på en meningsfuld og forpligtende måde. ACB for mental sundhed henvender sig til hele befolkningen. 

Det er sundt at være aktiv. Det vil sige løbe en tur, synge i kor, male, tegne, dyrke yoga eller noget helt andet, der giver mening for dig. Dyrker du din interesse sammen med andre, er du godt på vej til et bedre mentalt helbred. Det er hovedteorien bag ABC for mental sundhed. 

LOF giver dig mulighed for at dyrke mange forskellige aktiviteter sammen med andre. Mange af vores deltagere oplever, at det er fællesskabet på vores hold, og det at dele sin interesse med andre, der skaber mening, og motiverer dem til at komme tilbage sæson efter sæson. LOF har derfor meget at bidrage med til ABC for mental sundhed. 

Læs mere om aftenskolerne og ABC for mental sundhed i vores interview med Vibeke Koushede 

Læs mere om initiativet ABC for mental sundhed her 

Læs mere om aftenskolen og mental sundhed i artiklen Aftenskolen styrker den mentale sundhed med sundhedsinnovator Peter Thybo

 

Aftenskolen skal være forum for debat

  • 30. marts 2018 - Vi har brug for et nyt dannelsesbegreb. Her har aftenskolen en vigtig rolle at udfylde. Lene Andersen er forfatter til bogen "The Nordic Secret." Læs mere om hendes tanker om folkeoplysning og aftenskolen i LOF's interview.

Aftenskolen styrker den mentale sundhed

  • 20. august 2018 - Aftenskolen giver liv til vigtige fællesskaber, hvor man mødes menneske til menneske og ikke som patient til klient. Derudover kan undervisningen i aftenskolen give borgerne nye værktøjer til at mestre livet. Det er rigtigt vigtigt, at vi har nogle tilbud, som man vælger af lyst, fordi man vil vide noget og interesserer sig for noget, siger Peter Thybo, forfatter til bogen Det dobbelte KRAM.

Vær aktiv sammen med andre - og lev længere

  • 27. april 2020 - Motion er sundt. Faktisk er det så sundt at bevæge sig, at man lever længere - uanset om man er rask eller lider af en kronisk sygdom. Er du en af de mange danskere, der har et ønske om at ændre livsstil og blive mere aktive, så bliv en del af fællesskabet i LOF. Sammen fastholder vi motivationen.