Inspiration til dørkranse. I LOF tilbyder vi mange kurser i blomster- og kransebinding.

Inspiration til dørkranse. I LOF tilbyder vi mange kurser i blomster- og kransebinding.

En smuk krans til døren skaber stemning og hygge. LOF's konsulent Dorthe Lykke Olesen viser dig her, hvordan du kan lave dine egne kranse.

HJERTEKRANS
 

Dørkranse er en skøn december tradition i mange hjem. Du kan selv fremstille dem. Bind en krans af grene eller form din krans af kraftig tråd (fx en renseribøjle). Du kan også købe en færdiglavet form, som vi har gjort her.

Find gran, pynt og grene i naturen
Gå ud i naturen og klip en masse grønt – jeg bruger gerne buksbom, kristtjørn, blød enebær og grene med kogler. Du skal bruge en god vindseltråd og en limpistol. Pynt gerne af til sidst med nogle kogler og glaskugler.


Bind grene på den ene side. Du kan lægge dem i lunkent vand en times tid, så bliver de bøjelige. Saml små buketter af grønt på den anden side og bind dem på taglagt med vindseltråden. Klip til, hvis der er grene og blade der stritter for meget.


Til sidst kan du pynte kransen ved at lime fx kogler og små glaskugler på.
Du kan også spraye kransen med glitterspray eller hårlak og drysse glimmer på. Slut af med at sætte en snor til ophæng fast på bagsiden med vindseltråden.

Så er vi klar til ophængning

STJERNEKRANS
   

Sæt en kraftig snor til ophæng på stjernen. Saml små buketter af pyntegrønt fx blød enebær og buksbom og bind det taglagt på med vindseltråd. Spray evt. med glitterspray. Vikl en lille lyskæde om stjernen og du er klar til ophængning.

RUND DØRKRANS


TIl en rund dørkrans skal du bruge en bred færdigkøbt eller hjemmegjort krans af grene. Sæt snor i kransen til ophæng. Stik små buketter af pyntegrønt ind imellem kransens grene.

Lim kogler, små barkstjerner og kugler på kransen, så der er mest tyngde i bunden af kransen. Pynt af med efeugrene. Spray kransen med glitterspray eller hårlak og giv den et drys med glimmer.

Kranse med lys
Jeg binder også gerne kranse også til indendørsbrug – både til ophæng og til at stille på et fad med et bloklys eller et par hyacinter i midten. Her limer jeg ofte stjerneanis og kanelstænger på – det dufter af jul.

Når vi kommer tættere på juledagene, pynter jeg ofte efter med lidt frisk gran, da gran ikke holder sig frisk på samme måde som pyntegrønt.

Dørkranse kommer i mange faconer. De kan også pyntes med lyskæde.                              

Rigtig god jul til jer alle – hilsen LOF

Dørkrans i grønne og hvide farver
Fra TV2 Østjylland og Claus Dalby

 

Du kan altid finde vores kurser på LOF.dk. I søgefeltet øverst skriver du det emne, du gerne vil finde et kursus om.