Yoga daghøjskole


Til vores nyeste koncept – yoga daghøjskole – har vores dygtige yogaundervisere sammensat et bredt program, hvor du bliver præsenteret for forskellige former for yoga, både i teori og praksis. Der vil hver dag være 2 x 1,5 times yoga om formiddagen, og efter frokost er der et foredrag om spændende emner, som relaterer sig til yoga og fysisk og psykisk personlig sundhed.
Vores mål er at du vil opleve en udvikling af din yogapraksis og blive inspireret og nysgerrig på at lære mere. Du vil i løbet af ugen opleve en forståelse af egen krop og de kompetencer og udfordringer, du måtte have, så du får større mulighed for at tage ansvar for egen sundhed. Når vi bliver opmærksom på og udforsker egne muligheder så kan livsglæden blomstre.

Lidt mere om programmet:
Om formiddagen er vi på måtten og laver yoga, der vil være yin yoga, hatha yoga, yoga i flow, patanjali yoga, iyengar yoga m.m. Yoga både styrker og afspænder kroppen. Du vil blive udfordret fysisk i flow serier og de stående og mere krævende yogastillinger. Men du vil også blive forkælet i de mere stille og blide yoga stillinger, hvor kroppen kan hvile og restituere. Begge dele er nødvendige for at skabe balance i krop og sind.
Om eftermiddagen vil der bl.a. være oplæg hvor vi teoretisk arbejder med yogaens mange facetter. Med respekt for yogaens historie og traditioner, formidles viden ved oplæg og foredrag, med henblik på at forstå verden i et bredere perspektiv. Der vil være flere emner på programmet, f.eks. mindfulness, psykisk bevidsthed, yoga i et historisk perspektiv fra spiritualitet til kropstræning og yoga med klassisk live musik.
Om formiddagen vil der imellem de 2 yogasekvenser blive serveret kaffe/the og lidt frugt og nødder. Til frokost får vi hver dag en lækker vegetarret med tilhørende salater og brød fra Gastro-Catering.

Det er en fordel at kende lidt til yoga, men det er ingen forudsætning for at deltage. Det er en god idé at være i nogenlunde fysisk form, da der bliver tre timer på måtten hver dag.

Mød op med nysgerrighed og et åbent sind. Med respekt for den enkelte deltager og de forudsætninger og udfordringer du har, vil vi invitere ind i vores version af yogaverdenen.


UGENS PROGRAM

MANDAG
Kl. 9.00 – Iyengar®Yoga v/Rie Skov
Vi starter ugen med at åbne kroppen så I bliver klar til en aktiv uge. I liggende og siddende stillinger skabes plads og bevægelse i de store led.
Iyengar ® yoga er karakteriseret ved at stillingerne (asanas) udføres detaljeret, præcist og med stor opmærksomhed og koncentration. Der bruges redskaber, som gør det muligt at få det optimale ud af stillingerne og korrigere i henhold til kroppens anatomi. Den rækkefølge stillingerne trænes i kaldes sekvensering og er også et af nøglebegreberne i denne yogaform. Målet for Iyengar ®Yoga er - ligesom i andre former for yoga - at forene krop og sind.
Rie Skov er certificeret Iyengar®Yoga lærer i 2008 og er fast underviser hos LOF. Har desuden sit eget yogacenter, Yoga Viborg, hvor hun underviser individuel en til en og i grupper. Har mere end 20 års undervisningserfaring indenfor bl.a. yoga.

Kl. 11.00 – Hatha flow yoga v/Cecilie Hartzack
På Hatha Flow Yoga arbejder vi med bedre balance, koncentration og helbred, mindre tankemylder, mere styrke og smidighed i kroppen og at blive mere bevidst om dit åndedræt og din krops signaler. Der arbejdes med at opbygge en grundlæggende styrke i kroppen, så du skal regne med at få sved på panden. Du vil være i stillingerne i lidt tid, uden at det går ud over det flow, der er i undervisningen. Underviseren bestræber sig på at det er DIG, der skal mærke din krop og lære den at kende. Derved kan din yoga blive dybere og dine sanser bliver styrket. Underviser Cecilie Hartzack (Cille) har undervist i yoga i 6 år og er uddannet ved Hamsa Yoga i Århus.

Kl. 13.30 - Yoga i et historisk perspektiv fra spiritualitet til kropstræning v/Rie Skov
Foredraget starter med et historisk tilbageblik på hvor yoga kommer fra og hvad yoga var dengang. Derefter arbejder vi os op igennem tiden til Patanjali, som mange yogaformer i dag refererer til. Vi ser på hvad Patanjali skrev i Yoga Sutras og hvordan han klassificerede yoga i 8 søjler eller grene. Derfra trækkes tråde frem i tiden og fra Indien til vesten. Samtidig fremhæves nogle centrale personer der har præget denne rejse.

TIRSDAG
Kl. 9.00 - Iyengar®Yoga v/Rie Skov
En aktiv klasse hvor vi kommer hele vejen rundt, dog med størst fokus på den styrke vi får fra de stående stillinger.

Kl. 11.00 – Yin yoga og restorativ yoga v/Trine Qvortrup Moltzen
Yoga timen starter med blide flow. Derefter dynamiske elementer der kommer til at foregår i et roligt tempo og med indadvendt fokus på de fysiske fornemmelser. Under afspændingsdelen bliver kursisterne blandt andet præsenteret for restorativ yoga.

Kl. 13.30 – mindfulness som hverdagspraksis v/Trine Qvortrup Moltzen
Med udgangspunkt i yogafilosofien kommer vi omkring menneskehjernens konstruktioner af virkeligheden. Den måde hvorpå visse elementer på én og samme tid er både vores største potentiale og vores værste fjende. Men hvordan kan en hverdagspraksis øge bevidstheden om hvornår vi "farer vild" og samtidig guide os i hvordan vi "finder hjem"


ONSDAG
Kl. 9.00 – hatha yoga v/Lotte Mirsal
Udgangspunktet for denne yogaklasse er klassisk Hatha yoga. Her vil vi gennem en række fysiske øvelser (asanas) udfordre styrke, balance, koordination og smidighed og derved arbejde kroppen igennem. Samtidig bruger vi åndedrættet og forskellige åndedrætsøvelsers beroligende effekt til at skabe ro og dybde i sindet. Vi fokuserer på at udføre øvelserne korrekt tilpasset efter kroppens formåen. Der tages løbende hensyn til det behov for justeringer, der måtte komme ved brug af evt hjælpemidler såsom blok, pude, tæppe eller bælte. Klassen indledes med en lille meditation, hvor vi ankommer på måtten, herefter den aktive del af yogaklassen. Til sidst afsluttes timen med en længere dybdegående afspænding (savasana).

kl. 11.00 – Skab balance i dine chakraer v/Aase Dam Hellerup
Chakraer er kroppens energicentre, som har at gøre med kroppens og alle livets facetter. Ved at arbejde med chakraerne kan man øge sin bevidsthed samt fysiske og mentale velvære. Efter en kort intro vil vi lave en yogaøvelse for hvert af de 7 hovedchakraer og en afsluttende chakrameditation, så du får skabt en god balance i krop og sind".

Kl. 13.30 – din psykiske bevidsthed v/Marianne Kaufmann
Vi kan anse psyken som ”den personificerede sjæl” – noget af os selv der går udover kroppen. I en legende workshop inviteres du til at være nysgerrig på dine psykiske evner og din energibevidsthed. Vi mediterer sammen, zoomer ind og ud og iagttager livet fra et alternativt perspektiv. Overblik kan give ro, trøst og mod på at skabe positiv forandring.

TORSDAG
Kl. 9.00 - Iyengar®Yoga v/Rie Skov
Vi bruger styrken fra tirsdag til at arbejde med bagudbøjninger og forbereder krop og sind til de omvendte stillinger.

Kl. 11.00 Patanjali Yoga v/Anne-Mette Skovbjerg
Patanjali Yoga of Switzerland er en yogaretning grundlagt af Ali Dashti og Kate Beck bygget på principperne fra Hatha Yoga og Iyengar Yoga. Der er stor vægt på sekvensering og autentisitet i undervisningen samt at stillingerne udføres anatomisk korrekt med øje for detaljen og fokus på præcision. Der inddrages forskelligt yogaudstyr til at understøtte kroppen, hvor det er nødvendigt for at arbejde så korrekt, anatomisk og intelligent som muligt. Hvilket betyder at alle kan få optimalt ud af træningen uanset niveau og form
Der arbejdes med styrke og gode velgørende stræk men også med smidighed og balance, hvilket gør det til en styrkeopbyggende og aktiv yogaform men med øje for det blide og bløde. Der lægges stor vægt på åndedrættet samt ”det at være til stede” samt finde glæden i nærværet. Dette samt sekvenseringen af de forskellige yogastillinger gør, at der opstår en samlet synergi i forhold til foreningen af krop og sind.

Kl. 13.30 - Restorativ yoga og meditation gennem lytning til klassisk livemusik v/Anne-Mette Skovbjerg
Efter et kort oplæg om Patanjalis 8 trin vil du gennem hvilende stillinger blive guidet dybt ind i en meditativ tilstand ved hjælp af klassisk liveguitar. Den restorative yoga virker terapeutisk idet kroppen får lov at hvile og derved heale sig selv. Opmærksomheden vendes indad og skærpes af den stille blide musik. Vi afslutter med en guidet kropsscanning i Savasana efterfulgt af tid til at tage dagens indtryk ind og hvile i stilhed.

FREDAG
Kl. 9.00 – Yogaflow v/Louise Marcussen
Glæd dig til en yogaflowtime med fokus på klassiske, enkle yogaøvelser for hele kroppen, primært liggende og med fokus på at mærke flow, gennemstrømning og kontakt til kroppen. Alle kan være med, og jeg guider dig ind i øvelserne så du kan føle dig tryg og sikker undervejs. Timen slutter af med en dejlig lang afspænding med fokus på at mærke åndedrættets bevægelse i kroppen.

Kl. 11.00 - Iyengar®Yoga v/Rie Skov
Rekreerende og hvilende stillinger og pranayama.


Nummer
012495 - Yoga daghøjskole
Første mødegang
mandag den 17.08.20 kl. 09:00 - 15:00
Undervisere
Adresse

LOF Midtjylland, Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 Viborg

Se på kort

Mødegange
5
Pris
Almen
DKK 2450,00
Pensionist
DKK 2330,00
mandag den 17.08.20

Kl. 09:00 - 15:00

Med LOF Midtjylland

Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 (Lokale 9)

Se på kort

tirsdag den 18.08.20

Kl. 09:00 - 15:00

Med LOF Midtjylland

Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 (Lokale 9)

Se på kort

onsdag den 19.08.20

Kl. 09:00 - 15:00

Med LOF Midtjylland

Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 (Lokale 9)

Se på kort

torsdag den 20.08.20

Kl. 09:00 - 15:00

Med LOF Midtjylland

Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 (Lokale 9)

Se på kort

fredag den 21.08.20

Kl. 09:00 - 13:30

Med LOF Midtjylland

Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 (Lokale 9)

Se på kort