Skandaler i kunsten og litteraturen

- Foredragsrække med 4 foredrag

Kom og vær med, når Anne Valbjørn tager os med på en rejse ind i litteraturen og kunsten?

 Kom og vær med til alle 4 foredrag for 600 kr. eller et enkelt foredrag

Skandaler i kunsten og litteraturen.

- Skandaler i kunsten – fra før til nu. Vi skal på en rejse i kunstens skandaler, og se på alt lige fra kunst der ufrivilligt kom til at skabe skandale, til kunst der rigtig gerne vil provokere og sende et budskab. Hvad er kunstens mening med at provokere? Hvad provokerede førhen, hvad provokerer nu? Skal kunsten provokere for at berøre os? Kan kunsten overhovedet provokere mere, eller har vi set alt? Ville det mest provokerende i kunsten lige nu faktisk være et smukt maleri med solnedgang?

 

 

Torsdag d. 3 okt kl 10

- Thit og Johannes V. Jensens stormfulde søskendeforhold: den defekte dværgsøster og stivkrampefantomet.

Den ene var succesfuld nobelprismodtager, den anden én af Danmarks mest læste og omtalte forfattere. Det eneste, de endte med at have til fælles var fælles ophav, stort talent og et kæmpe temperament. Ellers var der så sandelig meget andet, der adskilte dem: Den ene fritænker, den anden spiritist, den ene notorisk berygtet som mandschauvinist, den anden flammende feminist, den ene frisindet, den anden moralist. Udtalte den ene sig om en sag, kunne man være sikker på, den anden snart tog til genmæle, ofte i artikelsvar i åben offentlighed. Efter de i barndom og ungdom havde haft et utrolig nært og varmt forhold, slog det senere i berømmelsens tid over i had, rivalisering og utrolig offentlige fejder. Vi kommer omkring dette underholdende og mærkværdige søskendeforhold fra flere vinkler og ser bl.a. på, hvordan det også udfolder sig i forfatterskaberne.  

 

Torsdag d. 31 okt kl 10

 
- Idioter, citroner, deformitet, røde pølser, hjernemasse og skumle præster: Michael Kviums groteske univers.
Publikum er ikke altid helt enige om, hvilke ord der skal sættes på maleren Michael Kviums kunst, men et træk, der alligevel går igen, er en fascination af hans let genkendelige universer og figurer, der som regel handler om ærlighed og det at være menneske. På godt og ondt. Vi skal blandt andet se på, hvad der har inspireret maleren, og hvilke temaer der er gennemgående. Symbolerne samt budskaberne er mangfoldige, og sproget er grotesk, denne kombination giver et spændende univers at dykke ned i. Vi skal blandt andet se på, hvad der har inspireret maleren, og hvilke temaer der er gennemgående.  


Torsdag d. 7 nov kl 10

- Menneskeudstilling, familiehemmeligheder og kærlighed på trods: Jesper Wung-Sungs En anden gren. At mennesket i 1800-tallet var attraktioner, man kunne udstille i landsbyer eller i bure som del af tidens underholdningsindustri, er for os i dag svært at forestille sig. Det var alt fra afrikanere til dværge, kæmper, fede damer, folk med sygdomme og aboriginal australiere. Dette fænomen med menneskeudstilling ser vi nærmere på i dette foredrag, samtidig med vi dykker ned i Jesper Wung-Sungs laurbærhædrede En anden gren fra 2017, der beretter om den kinesiske menneskeudstilling i Tivoli, som hans egen oldefar blev udsat for, og om oldeforældrenes kærlighed, som de måtte betale en høj pris for. Problematikken er aktuel – også i forhold til hvordan vi i dag ser på folk med anden etnisk oprindelse. 

Nummer
2054 - Skandaler i kunsten og litteraturen
Første mødegang
torsdag den 19.09.19 kl. 10:00 - 12:10
Undervisere
Adresse

Bredgade, 8870 Langå (Kulturhuset)

Se på kort

Mødegange
4
Almen
DKK 600,00
torsdag den 19.09.19
Er blevet afholdt
torsdag den 03.10.19
Er blevet afholdt
torsdag den 31.10.19

Kl. 10:00 - 12:10

Med Anne Valbjørn

Bredgade, 8870 (Kulturhuset)

Se på kort

torsdag den 07.11.19

Kl. 10:00 - 12:10

Med Anne Valbjørn

Bredgade, 8870 (Kulturhuset)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom