• Anders Lundt Hansen
    Anders Lundt Hansen (f. 1973) er historiker uddannet fra Københavns Universitet, og ernærer sig som forfatter, skribent og foredragsholder. Han kan prale med at være Danmarks førende – og nok også eneste – middelalderjournalist, som i Weekendavisen holder offentligheden orienteret med alle væsentlige nyheder, om folk som har været døde i mindst 500 år.Som foredragsholder er han kendt for sine levende genfortællinger af sagn og myter – som han dernæst dissekerer og viser, hvilke dele af fortællingerne, der har grund i virkeligheden, og hvilke dele der er ren fantasi.Blandt hans seneste bøger kan nævnes ”Ulveslægten” om Svend Estridsen og hans efterkommere, samt ”Sølv, blod og kongemagt. Bag om vikingemyten”, der renser ud i myterne om den skandinaviske ekspansion i middelalderen.På nettet formidler han historie og spøjse facts fra fortiden på Facebook-siden "Historiker Anders Lundt Hansen" ligesom han også administrerer facebookgruppen ”Middelalderens Danmark”.

Sommerhøjskole (online) - 6 danske kulturhistorier

Fra Guldhornene til Grundtvig - på tur i den danske kulturarv

Tag med ud i Danmark – fra din egen stue.

- Torsdag den 23. juli: Æbeltholt Kloster og Gurre Slot - en fortidsrejse mellem ruiner
- Tirsdag den 28. juli: Hammershus - De bornholmske befriere
- Torsdag den 30. juli: Geopark Odsherred - landskabet, lyset og livet
- Tirsdag den 4. august: Grundtvigs kærlighed - til kvinder, Gud og Danmark
- Torsdag den 6. august: Med Hellig Kjeld og Bisp Gunnar på strejftog gennem Viborgs middelalderhistorie
- Tirsdag den 11. august: Fyrkat - fra stolpehul til ringborg - et nedslag i vikingetiden og dens forskningshistorie

6 danske kulturhistorier. Lær mere om en udsøgt buket af kulturhistoriske oplevelser i Danmark - sammen med andre. Alle de seværdigheder, vi skal høre om, gemmer på en unik historie om en egn, en by, eller en historisk bygning, der har en særlig plads i Danmarks historie. Vores dygtige undervisere formidler det hele til dig i et lærende fællesskab med plads til refleksion og debat.

Højskolen foregår over seks online undervisningsgange - to timer hver tirsdag og torsdag. Her kommer du på en lærerig rejse gennem Danmarks spændende nationale og lokale historier. Højskolen strækker sig gennem seks egne af Danmark fra Hobro til Bornholm og historisk set fra Guldhornene til Grundtvig.

Højskole er noget mange forbinder med fysiske fællesskaber, fællessang, fællesspisning, kram og levende ord. Men sådan behøver det ikke at være. Med LOFs online-sommerhøjskole ”Danmarks Kulturhistorier”, byder LOF på en ny form for højskoletradition. Vores oplægsholdere har speciale i netop den seværdighed, som dagens højskoleprogram handler om. Ligesom på en traditionel højskole bliver du en del af et læringsfællesskab. Hver gang startes med morgensamling og sang, og vi diskuterer dagens tema undervejs.

Læs uddybende om de 6 temaer og din højskolevært HER.

Sådan forløber en online højskoledag i LOFs sommerhøjskole.

Hver højskoledag varer 2 timer fra kl. 10-12, og du ledes igennem programmet af vores faste højskolevært, historiker Anders Lundt Hansen.

Kl. 10 mødes vi til morgensang og introduktion til dagens tema.
Derefter går vi til dagens foredrag fra en af de 6 kulturhistorier i Danmark.

Som på en fysisk højskole er der plads til spørgsmål og diskussion efter foredraget, hvor Anders Lundt Hansen styrer debatten. Han sørger også for at binde temaerne sammen og give inspiration til videre oplevelser – online eller ude i sommerlandet.

Hver gang er der indlagt 5 minutters pausegymnastik, ledet af nogle af LOF’s motionsundervisere fra hele landet. Vi lægger op til, at I fortsætter snakken uden for foredragssalen og deler inspiration, oplevelser og tanker i holdets fælles facebook-gruppe.

Online sommerhøjskole koster kr. 275 for 6 mødegange.

Du er velkommen til at invitere en ven med ganske gratis til at se med ved skærmen - så har du én at dele oplevelsen sammen med.

Om det tekniske:
Sommerhøjskolen foregår i det gratis onlineprogram Zoom. Alt du skal bruge er internetforbindelse og enten en tablet/Ipad, computer eller smartphone. Nogle dage før højskolen går i gang, vil du blive inviteret til en online-test af teknikken.
Her får du præsenteret, hvordan du slår billede og lyd fra og til, hvordan du kan skrive bemærkninger i chatten, hvordan du kan række hånden op etc. så du kan deltage aktivt i højskolen. Vi er klar til at hjælpe dig i gang og lover, at det er enkelt at gå til!

Praktisk info

Nogle dage før højskolen går i gang, vil du blive inviteret til en online-test af teknikken.
Nummer
1069 - Sommerhøjskole (online) - 6 danske kulturhistorier
Første mødegang
torsdag den 23.07.20 kl. 10:00 - 12:00
Undervisere
Adresse

Online, , ()

Se på kort

Mødegange
6
Pris
Almen
DKK 275,00
torsdag den 23.07.20

Kl. 10:00 - 12:00

Med Anders Lundt Hansen

, ()

Se på kort

tirsdag den 28.07.20

Kl. 10:00 - 12:00

Med Anders Lundt Hansen

, ()

Se på kort

torsdag den 30.07.20

Kl. 10:00 - 12:00

Med Anders Lundt Hansen

, ()

Se på kort

tirsdag den 04.08.20

Kl. 10:00 - 12:00

Med Anders Lundt Hansen

, ()

Se på kort

torsdag den 06.08.20

Kl. 10:00 - 12:00

Med Anders Lundt Hansen

, ()

Se på kort

tirsdag den 11.08.20

Kl. 10:00 - 12:07

Med Anders Lundt Hansen

, ()

Se på kort