• Pernille Homøe
    Jeg er uddannet yogalærer fra Stjernehimmel Yoga i Køge. Min undervisning er blid og nænsom med respekt for det enkelte menneske. I 2017-18 gennemgik jeg et kræftforløb, og jeg har siden da brugt yoga til at styrke og træne min mobilitet og smidighed samt skabe rum til refleksion. Disse erfaringer samt den viden jeg har fra min uddannelse benytter jeg i min undervisning. Til dagligt arbejder jeg som kommunikationskonsulent og er frivillig i Senfølgerforeningen. Jeg er nysgerrig på mennesker, vores trivsel og potentiale og har i den forbindelse taget kurser i ledelse og positiv psykologi.)

(pt. corona-nedlukket) Yin yoga for kræftramte - hensyntagende

- med fokus på åndedræt, bindevæv og led

Dette yogahold er et hensyntagende yogahold*. Yin yoga er en stille, langsom og restituerende yogaform, hvor vi er i stillingerne i 3-5 minutter. Dybden i øvelserne giver os mulighed for at arbejde med åndedræt, bindevæv (fascia) og led. Vi laver færre øvelser, og de fleste foregår siddende eller liggende. Yin yoga er som sådan ikke en anstrengende yogaform, selv om nogle af øvelserne kan være udfordrende. Alle kan være med - også hvis du ikke har dyrket yoga tidligere.

På dette hold vil vi arbejde med at stimulere dit immunforsvar, blødgøre fascia, styrke dine led og dit lymfesystem. Når vi er længere tid i øvelserne har vores bindevæv lettere ved at give slip. Det er også med til at skabe større smidighed og mobilitet. Vi vil derfor automatisk også arbejde med ømhed, stivhed og spændinger i kroppen.

Yin yoga har fokus på vores energibaner. Når vores energier flyder frit skaber det bedre balance i kroppen. Yin er et godt redskab til refleksion,  restitution og genoptræning, fordi der arbejdes med både krop og sind.  

Holdet henvender sig til dig, der har været igennem et sygdomsforløb fx kræft og nu ønsker at bruge yoga til at styrke og vedligeholde din krop. Du oplever måske spændinger i kroppen, generende arvæv, væskeophobning (lymfødem) og mindre mobilitet. Her kan yin yoga hjælpe dig. Vi kommer til at arbejde med hele kroppen, men der vil være særlig opmærksomhed på overkroppen og skulderområdet (for dig der er opereret for brystkræft). Helt naturligt vil vi også arbejde med psoas – vores hofter.

Yin yoga er en nænsom måde at styrke og ‘genoptræne’ din krop og dit sind.

Du skal mebring en yogamåtte, tæppe og en stor pude samt en flaske med vand.

Underviser Pernille Homøe gennemgik i 2017-18 selv et kræftforløb, og har siden da brugt yogaen til at styrke og træne sin mobilitet og smidighed samt skabe rum til refleksion. Disse erfaringer samt den viden Pernille har fra sin uddannelse benytter hun i undervisningen.

*OBS! Hensyntagende hold er for dig, der har et behov for særlige hensyn i undervisningen og ikke kan følge et almindeligt hold inden for det pågældende emne. Undervisningen foregår på små hold, så der er mulighed for at få individuel vejledning i forhold til den enkeltes gener og skavanker. Deltagelse på et hensyntagende hold kræver, at du underskriver en såkaldt 'handicap-erklæring' om behov for hensyntagende undervisning. Denne erklæring skal accepteres ved tilmelding eller underskrives ved første mødegang. Hvis du har spørgsmål om dette, så kontakt LOF Køge på tlf. 24460027 eller send en mail på koege@lof.dk.

Nummer
4621121 - (pt. corona-nedlukket) Yin yoga for kræftramte - hensyntagende
Første mødegang
mandag den 01.02.21 kl. 17:30 - 19:00
Undervisere
Adresse

Foredragssalen, Ølby, Ølby Centret 55, 4600 Køge

Se på kort

Mødegange
11
Pris
Handicap
DKK 1095,00
mandag den 01.02.21
Er blevet afholdt
mandag den 08.02.21
Er blevet afholdt
mandag den 15.02.21
Er blevet afholdt
mandag den 01.03.21
Er blevet afholdt
mandag den 08.03.21
Er blevet afholdt
mandag den 15.03.21
Er blevet afholdt
mandag den 22.03.21
Er blevet afholdt
mandag den 29.03.21
Er blevet afholdt
mandag den 12.04.21

Kl. 17:30 - 19:00

Pernille Homøe

Ølby Centret 55, 4600 (1. sal, Foredragssal)

Se på kort

mandag den 19.04.21

Kl. 17:30 - 19:00

Pernille Homøe

Ølby Centret 55, 4600 (1. sal, Foredragssal)

Se på kort

mandag den 26.04.21

Kl. 17:30 - 19:00

Pernille Homøe

Ølby Centret 55, 4600 (1. sal, Foredragssal)

Se på kort