- høst, smag og hør om havets grøntsag og andre lokale fødevarer
Afd.leder
  • Bodil Sø
    Afd.leder
    Bodil Sø er afdelingsleder for LOF i Køge, og vil også selv står for facilitering af undervisning og aktiviteter i LOF. Bodil er desuden selvstændig med egen virksomhed og arbejder med rådgivning og markedsføring. Bodil har en lang erfaring med undervisning fra aftenskoler, erhvervsskoler og erhvervsakademier. Siden 2004 har Bodils erhvervsaktiviteter primært foregået i private virksomheder med rådgivning, salg og markedsføring, og nu som selvstændig ved siden af LOF aktiviteterne. Bodil er desuden folkevalgt som regionsrådsmedlem i Region Sjælland for Venstre i Køge siden 2013. Hvervet medfører også forskellige poster/bestyrelsesposter, som i øjeblikket tæller: ZBC, Naturpark Åmosen, Videnskabs etisk Komité i Region Sjælland, Fordelingsudvalget (gymnasiale udd.).

Tag med på TANGSAFARI i Odsherred

- høst, smag og hør om havets grøntsag og andre lokale fødevarer

Tag på TANGSAFARI efter havets grøntsag - TANG

I Danmark kan vi bare kan gå ud i havet og høste tang og bruge det i vores mad. Men de færreste giver sig i kast med det på grund af manglende viden og erfaring med tang, tangtyper, smag og hvad tang kan bruges til.

Lørdag den 31. august kan du tage med LOF Køge til Odsherred og komme på TANGSAFARI sammen med virksomheden Dansk Tang, der lever af at levere tang til de kendte restauranter i København. De dygtige kokke i de bedste restauranter har nemlig fået øjnene op for tangens kvaliteter. 

På Tangsafarien kommer du med ud i vandet og høster tang sammen med Dansk Tang. Du bliver guidet i hvordan du kan kende forskel på tangtyperne, hvad du skal kigge efter, årstider for tang, og hvor er de forskellige tangsorter vokser. Ved Odsherreds kyster kan der høstes op til 17-18 forskellige tangsorter, der alle har hver deres smag, udseende og egenskaber
Du kan låne vaders af Dansk Tang, men hvis du selv har nogen, der passer dig, så tag dem meget gerne med, da vi ikke kan garantere, at have vaders der passer i præcis din størrelse. Du kan også tage våddragt eller bare badetøj med. 

Tag en pose med og få tang med hjem, så du selv kan komme i gang med at arbejde med havets grøntsager. Det er også muligt at købe nogle af Dansk Tangs produkter med tang i, fx øl, sennep, olie, salt, pesto.

Vi besøger Dansk Tang og slutter af med en dejlig frokost, hvor der selvfølgeligvis er tang i måltidet. Men inden frokosten har Jesper Zeilhund, faglig chef i ’Nationalt Center for Lokale Fødevarer’ - lovet at give os et inspirerende oplæg om lokale fødevarer. Netop Odsherred er gået i front for at fremme, udvikle og bruge lokale fødevarer. Derfor ligger ’Nationalt Center for Lokale Fødevarer’ også placeret i Anneberg Kulturpark sammen med en masse andre fødevare-entreprenører, herunder bl.a. Dansk Tang, der er ejet af Claus Marcussen.

Dansk Tang ligger i Anneberg Kulturpark, lidt syd for Nykøbing Sjælland, og ud til Isefjorden. Anneberg Kulturpark var oprindelig det gamle sindsygehospital, der ligger i skønne omgivelser med smukke gamle frede bygninger. Det gamle hospital er solgt til et privat par, der udvikler området til et iværksætter valley inden for fødevarer, og har planer om at genetablere den store gamle engelske have, der ligger i midten af hele området.

Hvis du efter arrangementet har lyst til at opleve mere af skønne Odsherred, kan du besøge det smukke Hempel Glasmuseum, der ligger tæt på Anneberg Kulturpark. Du kan også køre en tur til Nykøbing Sjælland eller en tur til Rørvig Havn og nyde en god is. Hvis du overvejer at overnatte i Odsherred, så kan vi anbefale Hotel HøjbySø i Højby, Rørvig Centret eller Dragsholm Slot, der er kendt for deres lækre mad og Michelin restaurant.

Kom med til Tangsafari i Odsherred – på med vaders og vær med til at høste havets grøntsag sammen med Dansk Tang.

Pris incl. frokost 399 kr. pr. person.

 

Til inspiration for yderligere oplevelser i Odsherred:

· Nationalt Center for Lokale Fødevarer 

· Anneberg Kulturpark 

· Hempel Glasmuseum 

· Sidinge Gårdbutik

· Geopark Odsherred (UNESCO Global Geopark) 

· Malergården – familien Swanes velbevarede kunstnerhjem 

· Visit Odsherred 

· Hotel HøjbySø i Højby

· Rørvig Centret 

· Dragsholm Slot 

Praktisk info

Vi mødes hos Dansk Tang, Annebergparken 28 B, 4500 Nykøbing Sjælland, hvorefter vi går mod vandet, når vi har fået vaders og udstyr med. NB! I tilfælde af dårligt vejr/vind, så flyttes arrangementet evt. til en af de andre kyster i Odsherred. Vi har også mulighed for at rykke inden døre i Annebergparken. Men under alle omstændigheder, så tag tøj på til vind og vejr.
Nummer
192802 - Tag med på TANGSAFARI i Odsherred
Første mødegang
lørdag den 31.08.19 kl. 10:00 - 13:30
Undervisere
Adresse

Receptionen, Annebergparken 28 B, Anneberg Kulturpark, 4500 Nykøbing Sj

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 399,00
lørdag den 31.08.19

Kl. 10:00 - 13:30

Med Bodil Sø

Annebergparken 28 B, Anneberg Kulturpark, 4500 (Receptionen)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom