Naturen er det bedste sted til at tænke kreativt og innovativt, at finde ro og komme sig efter sygdom.
  • Simon Høegmark
    Simon Høegmark har igennem sin forskning gjort naturens positive påvirkning på mennesket til sit speciale. Hans foredrag stiller skarpt på menneskets mulighed for at komme i balance med sig selv, når vi tager naturens redskaber i brug. Grib chancen for at få en indsigt i Simons spændende undersøgelser og resultater inden for naturens kræfter. Bliv beriget af Simon Høegmarks imponerende forskning og viden om naturen i hans populære foredrag. Du får svar på, hvad naturen er for en størrelse, hvordan den kan helbrede dig fysisk og psykisk, og hvordan du er naturen. Simon har fået stor accept for sine fund inde for naturens felt både nationalt og internationalt. Simon har i mange år formidlet om natur, naturterapi og naturens helbredende kræfter. Det har han gjort både i medierne, på kurser, foredrag, temadage for virksomheder, uddannelsesinstitutioner, idrætsforeninger samt kommuner og regioner. Han er optaget af, hvordan naturen kan integreres i eksisterende arbejdsliv, arbejdsmiljøarbejde samt forebyggende og sundhedsfremmende sundhedsforløb, og har et stærkt budskab om, hvordan man kan bruge naturen til stresshåndtering og til at fremme kreative og innovative processer samt finde ro og komme i balance med sig selv, bl.a. efter langvarig stress og sygdom. Simons undervisning bygger på mange års erfaring med at hjælpe mennesker med stress, angst, depression og kroniske sygdomme ved at bruge naturen som medbehandler, og han har udviklet et koncept og en metode til at arbejde med naturen i sundhedssektoren og i virksomheder. Tidligere har Simon udført et længerevarende naturbaseret rehabiliteringsforløb for mænd i livskrise. Forløbet er implementeret i nogle af landets kommuner, og det viser meget positive resultater og har fået stor national og international opmærksomhed. Simons baggrund for at arbejde og undervise i naturen er lang: Simon er i gang med en Ph.d. på Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet, hvor han forsker i brugen af ’Naturens terapeutiske kræfter og muligheder som medbehandler’. Derudover er han uddannet lærer, naturvejleder, friluftsvejleder, Master i Naturscience Education og har en Kandidat i Idræt og Sundhed. Simon er forfatter til bogen ”Naturens helbredende kræfter” med forord af Rane Willerslev. http://www.vinatur.dk

Naturens helbredende kræfter - med Simon Høegmark (forsker, naturvejleder m.m.)

Naturen er det bedste sted til at tænke kreativt og innovativt, at finde ro og komme sig efter sygdom.

Kom med til et berigende foredrag med forsker og naturvejleder Simon Høegmark. Naturen er noget af det hotteste lige nu i erhvervslivet og i sundhedssektoren – fordi naturen er det stærkeste redskab, vi har imod stress og stressrelaterede sygdomme!

Naturen er det bedste sted til at tænke kreativt og innovativt, at finde ro og komme sig efter sygdom. Foredraget giver stof til eftertanke og berører. Det handler om arven fra vores forfædre, og det handler om vores urinstinkter. Hvad kan vi lære af jæger-samlerkulturen i forhold til vores moderne liv? Hvordan kan vi ændre vores liv fra et stressende hamsterhjul til et liv med større nærvær og glæde? Hvordan kan begrebet ’woodcraft’ og æstetisk sansning af naturen, bruges til at få os til at føle os trygge, til at finde tilbage til os selv, til behandling og til at tænke kreativt og nyskabende?

Naturen bedømmer os ikke. Den forventer ikke noget af os. Naturen er neutral. Så i naturen kan vi nulstilles og komme i balance. Foredraget bygger på evolutionspsykologien. Hvad er det for mekanismer, vi har med fra naturen? Hvilken mentale redskaber har vi brugt til at overleve, da vi boede i naturen? Det er stadig de redskaber, vi har til rådighed i dag. Dem har vi brug for at genopdage.

Simon kommer i sine foredrag også ind på den nyeste hjerneforskning. Forskningen kan fortælle os, hvad der sker i hjernen, når vi opholder os i naturen. Hvilke sansninger, stemninger, tid og rum, kan vi opfatte i naturen, og hvordan kan de fænomener have en helbredende kraft? Og hvad er det i det hele taget, der indvirker så stærkt på vores krop, psyke og ånd, når vi opholder os i naturen?

Tag med på en sanselig rejse ind i naturens helbredende kræfter. Få et historisk oprids af, hvordan naturen har hjulpet os i svære tider gennem de sidste 5.000 år. Få også en indsigt i, hvad international forskning kan fortælle os om effekten af at bruge naturen som medbehandler i sundhedssystemer over hele verden.

Simons foredrag inkluderer altid praktiske øvelser. Alle får konkrete redskaber med hjem, der kan arbejdes videre med i hverdagen, hvad enten du er almindelig borger, eller en medarbejder, der ønsker at bruge det i mødet med borgerne i fx sundhedshuse, på skolerne, i ældreplejen, i psykiatrien eller til forbedring af studiemiljø og arbejdsmiljø for studerende eller ansatte eller til innovation og nytænkning i virksomheden.

Praktisk info

Foredraget foregår i Musikcafeen på 1. sal i Teaterbygningen.
Nummer
192801 - Naturens helbredende kræfter - med Simon Høegmark (forsker, naturvejleder m.m.)
Første mødegang
tirsdag den 01.10.19 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Musikcafeen, Bag Haverne 1, 4600 Køge

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 175,00
tirsdag den 01.10.19

Kl. 19:00 - 21:00

Med Simon Høegmark

Bag Haverne 1, 4600 (Musikcafeen)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom