Middelhavskost - kom og spis med

- maden der nedsætter risiko for udvikling af kognitiv svækkelse og demens

Kom og spis med, når Frants Pedersen fra 'From Italy' laver mad sammen med Gerda, og fortæller om hans egne erfaringer og sit kendskab til den gode olivenolie i maden. Den gode olivenolie kan gøre vidundere for din krop, mens du bør gå en stor bue uden om dårlige fedtstoffer.
 
Frants og Gerda vil vise dig, hvordan du kan servere en lækker middelhavsmenu uden konservering. Efter fællesspisning er der dialog om Middelhavskost, der ifølge mange befolkningsundersøgelser forbundet med nedsat risiko for udvikling af kognitiv svækkelse og demens. Resultaterne støttes af et kontrolleret klinisk forsøg, som du kan læse mere om her
 
Betegnelsen middelhavskost refererer til en kostsammensætning med:

- et højt indhold af grøntsager, frugt, kornprodukter samt bælgfrugteret moderat indhold af fisk
- et moderat forbrug af vin (som regel i forbindelse med måltider)
- et lavt til moderat indhold af mejeriprodukter (i form af yoghurt og ost)
- et lavt indhold af mættede fedtsyrer med olivenolie som den væsentligste kilde til fedtstof
- et lavt indhold af rødt kød

Se mere om Middelhavskost på hjemmesiden for Nationalt Videnscenter for Demens.

Du får en folder med hjem med om Middelhavskost

Pris inklusiv mad 250,- kr. pr person
 
Vi ses - hilsen Frant Pedersen og Gerda Just Hansen

Nummer
201014 - Middelhavskost - kom og spis med
Første mødegang
mandag den 03.02.20 kl. 17:00 - 20:02
Undervisere
Adresse

Herfølge Skole, Scheelsvej 2, 4681 Herfølge

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 250,00
mandag den 03.02.20

Kl. 17:00 - 20:02

Med Gerda Just Hansen

Scheelsvej 2, 4681 (Skolekøkkenet)

Se på kort