UDSÆTTES: Foredrag med Naser Khader 'Fordi vi er uenige, behøver vi ikke hade hinanden'

Naser Khader elsker Mellemøsten i Mellemøsten og Danmark i Danmark. Han er vild med det danske demokrati og den danske måde at være på. Noget af det smukkeste ved det danske demokrati er at vi kan være dybt uenige, men behøver ikke hade hinanden – og når det virkelig gælder, så hjælper vi hinanden uanset politiske ståsteder – det er Danmark – det er dansk. Noget der er også er meget dansk, er dansk humor.

Om dansk humor og ironi. Noget af det allersværeste når man kommer til Danmark udefra, er – udover at lære sproget – at lære den danske humor, ironi og slang. Khader lærte selv i sin tid udtryk som ‘bred ymer’ og ‘knæhøj karse’ uden helt at vide, hvad det betød. Den danske ironi var også svær at fatte: Mente de det alvorligt, eller hvad?

Til gengæld oplevede Naser Khader, at når man kan det dér med humoren, så bliver man hurtigt ’en af vor egne’ uanset hudfarve eller baggrund. Han har i flere årtier interesseret sig for dansk humor og det danske sprog. Han har siden modtagelsen af Modersmålsprisen i 2000 arbejdet med idéen om kortlægning af danskernes humor.

OBS! Du kan også møde Naser Khader i Roskilde den 3. december med foredraget 'Dansker kend din kristendom'. Se mere her.

Nummer
1103 - UDSÆTTES: Foredrag med Naser Khader 'Fordi vi er uenige, behøver vi ikke hade hinanden'
Første mødegang
torsdag den 01.10.20 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Sted opdateres, , ()

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 125,00
torsdag den 01.10.20

Kl. 19:00 - 21:00

Med Naser Khader

, ()

Se på kort