Foredragsrække "Efter Coronakrisen - nye politiske muligheder"

Højskoledage med Steen Ole Hedelund Jørgensen

Højskoledage
Foredragsrække med Steen Ole Hedelund Jørgensen

Det sidste foredrag i rækken
Torsdag d. 26 november "Efter Coronakrisen - nye politiske muligheder"

Coronakrisen har sat fokus på alle små og store tandhjul i velfærdsstaten.
Den normale politiske debat mellem partierne har ændret sig, fordi al politik nu er underlagt hensynet til at beskytte folkesundheden. Samtidig skal vi i fællesskab genoprette samfundsøkonomien.
Under coronakrisen især i foråret oplevede vi et samarbejde mellem partierne, som vi sjældent har set. Partierne opgav skarpe ideologiske synspunkter og forslag.
Der opstod en politisk samhørighed.
I foredraget argumenterer foredragsholderen for, at partierne skal fortsætte denne samhørighed. Coronakrisen giver mulighed for at tænke og praktisere politik i et langt bredere samarbejde end tidligere.
Foredragsholderen peger på, at samhørigheden bliver nødvendig og fordelagtig, når andre politiske opgaver skal løses, f.eks. genopretningen af samfundsøkonomien, hensynet til miljøet og biodiversiteten og klimakrisen.


Torsdag d. 3. december 2020: "Intethedens brigade – om medier, magt og manipulationer" "Intethedens Brigade" er en analyse af mediernes magt. Synspunktet er, at tidens medier, spindoktorer og meningsdannere manipulerer med folk ud fra en tese om, at vi ikke kan danne vores meninger selv. Det er en forkert tese, som angribes i foredraget. Foredragsholderen har arbejdet på TV-Avisen som tv-reporter og viser eksemplar på mediemanipulation. Han drager linjerne til tidens falske nyheder, der i stigende grad påvirker demokratiet og demokratiske valg.

Nummer
202139 - Foredragsrække "Efter Coronakrisen - nye politiske muligheder"
Første mødegang
torsdag den 03.12.20 kl. 13:00 - 15:00
Undervisere
Adresse

Fantasien, Finlandsgade 39, 7430 Ikast

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Deltager til et foredrag
DKK 80,00
torsdag den 03.12.20

Kl. 13:00 - 15:00

Med Steen Ole Jørgensen

Finlandsgade 39, 7430 (Salen)

Se på kort