Foredrag

Foredrag

Glæd dig til en række dygtige oplægsholdere, der alle vil give os ny inspiration til vores videre arbejder i LOF og til vores eget liv.

Temaoplæg: Aftenskolernes sande tilstand
Henriette Sønderskov Bjerrum fra Vifo (Videncenter for folkeoplysning) sætter fokus på de faktorer, som skaber en succesfuld aftenskole. Vi bliver blandt andet klogere på, hvad rammerne, samarbejdspartnere og antallet af frivillige betyder for skolernes tilstand og muligheder. Hendes viden kommer blandt andet fra Vifos aktuelle undersøgelsesrække, der skal give aftenskolerne et 360-graders-eftersyn. Hvordan synes aftenskolelederne det går? Og hvordan ser de sig selv i forhold til deres omverden? Den første delanalyse ’Aftenskolerne – hvordan har de det?’ blev offentliggjort i juni 2018. Undersøgelsen sætter fokus på aftenskolerne som institution og deres indbyrdes forskelle og ligheder i forhold til størrelse, antal kursister og deres selvvurderede tilstand. Hør mere om analysen på Idétræf.
v. Henriette Sønderskov Bjerrum, chefanalytisker, Vifo
Hent rapporten Aftenskolerne - Hvordan har det det her?

Introduktion til Frirumsdebat
Organisationen Frirummet har skabt en ny debatform, der fokuserer på at finde fælles løsninger. Frirummet er ikke bange for at trække konfliktens fronter op. Formålet er dog at søge initiativer for det fælles bedste gennem refleksion over tvivl og dilemmaer. Frirummet vil udfordre de traditionelle rammer for debat og styrke den demokratiske samtale mellem borgere og politikere.
v. Marlene Borst Hansen, projektleder, Frirummet.
Læs mere om Frirummet på frirummet.org

Markedsføring af aftenskolen anno 2019
Medievirksomheden BUCHS sætter fokus på forretningsudvikling i LOF. Vi får en introduktion til, hvordan man udarbejder en marketingsplan og fører den ud i livet. 
v. Christian Royal, Digital rådgiver, strategi og digital forretningsudvikling, BUCHS
Læs mere om BUCHS her 

Stedets betydning - er faciliteter altid et gode?
v. Peter Erkmann, Køgespejderne  

Det handler om vores sundhed
I modsætning til Peter Qvortrup Geislings TV-programmer bliver
livet ikke genudsendt. TV-lægen vil inspirere os til at give livet et
serviceeftersyn. Vi skal også høre lidt om den seneste forskning
i sammenhængen mellem natur og sundhed, og om de gode råd
til, hvordan vi holder sindet sundt med naturen som medicin.
v. Peter Qvortrup Geisling, læge og tv vært på Lægens bord mv.

Tilmeld dig Idétræf ved at klikke her