Moduler lørdag: Inspiration fra andre organisationer

Få indblik i ét af nedenstående temaer lørdag eftermiddag fra 16:00-17.15

Lørdag eftermiddag har du mulighed for at få i dyden med et enkelt emne i en mindre gruppe. Vælg, hvilket modul, du vil deltage i, og angiv det på tilmeldingsblanketten. 

A1 Den demokratiske samtale
Mød Grundtvigs Forum og få et kig ind i deres arbejde med at forny foreningen, så den i højere grad kan bidrage med et grundtvigsk perspektiv på det i tiden, der kalder på os.

Grundtvigsk Forum og også Grundtvig Akademiet er sat i verden for at udbrede kendskabet til Grundtvig og hans tanker og til at sætte disse i spil i nutiden. Grundtvig var både poet og politiker, præst og pædagog, dansker og menneske i verden. Han forstod at holde tingene adskilt og havde samtidig et særligt øje for sammenhængene. I får bl.a. introduktion til Grundtvig Forums udgivelser – særligt til samtalekortene, som med forskellige tematiserede udgivelser kan fremme dialog omkring nogle af de spørgsmål, der kalder på os, når vi forholder os til verden med fx klimaforandringer. Vi prøver kortene af og drøfter deres anvendelsesmuligheder i aftenskolen.

v/Anna Kolind, styrelsesmedlem i Grundtvigsk Forum, tidl. lærer, forstander og formand for Efterskoleforeningen.

A2 Partnerskab og samskabelse – mere om praksis
At samarbejde med andre er for de fleste organisationer en naturlig vej frem i dag. Hør mere om praktikken bag vores partnerskabsarbejde i Aarhus Bibliotekerne. Og vær med til at diskutere, hvordan I arbejder med partnerskaber? Er der noget, I kan lære af hinanden? Er der noget vi kan gøre bedre?

v/Lisbeth Overgaard Nielsen, Leder af program, parternskaber og kommunikation, Dokk1, Aarhus Kommune.
Læs mere om Dokk1 og partnerskaber her

A3 At skabe bæredygtigt engagement
Bæredygtighed, verdensmål og madspild er tendenser, som flere og flere danskere er optaget af og ønsker at bidrage til. Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at engagere danskerne i disse dagsordner og skabe oplysning, der inspirerer til handling bl.a. hos folkelige partnere så som civilsamfunds-organisationer, foreninger og skoler. I 2022 har Folkekirkens Nødhjælp 100-års jubilæum og sætter derfor nye aktiviteter i gang. Hør om Folkekirkens Nødhjælps erfaringer med at engagere både fællesskaber og enkeltpersoner til at handle bæredygtigt, og lær mere om mulige snitflader til LOF i forhold til at oplyse om og skubbe på forandringen. 

v/Ane Kolby Kristiansen, Chef for partnerskaber og frivillighed, Folkekirkens Nødhjælp.

A4 Natur og kultur som sundhedsfremme
Naturen er noget af det hotteste lige nu, fordi naturen er det stærkeste redskab, vi har imod stress, til at tænke kreativt og i læringsøjemed. Hvad kan vi lære af jæger-samlerkulturen i forhold til vores moderne liv? Hvordan kan vi ændre vores liv fra et stressende hamsterhjul til et liv med større nærvær og glæde?

På dette modul vil du få indsigt i hvordan æstetisk sansning af naturen kan bruges til at få os til at føle os trygge, til at finde tilbage til os selv, til behandling og til at tænke kreativt og nyskabende.  Simon Høegmark har igennem sin forskning gjort naturens positive påvirkning på mennesket til sit speciale.

v/Simon Høegmark, Foredragsholder, forsker, forfatter, naturvejleder og naturterapeut. Vinatur.dk

Tilmeld dig Idétræf her
Se søndagens moduler her