FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling

I september 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere FN's Verdensmål for Bæredygtig udvikling. LOF kan bidrage til at vi når de 17 mål.

På FN' topmødet i 2015 blev 17 konkrete mål for bæredygtig udvikling vedtaget. Målene fokuserer for eksempel på at finde klimavenlige løsninger, mindske fattigdom og sult og på at øge menneskers sundhed. 

Virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner og privatpersoner over hele verden arbejder for, at vi når målene. LOF kan birdrage på mange måder gennem vores oplysningsarbejde og aktiviteter. På Idétræf arbejder vi sammen om at lave en plan for, hvordan vi kan integrere arbejdet for verdensmålene i vores virke.

Vi har inviteret FN forbundets generalsekretær, Thorleif Jonasson til at give os baggrundsviden om verdensmålene. Vi skal også måde Thomas Ravn-Petersen, direktør for avisen Verdens Bedste Nyheder, der fokuserer på at alle kan gøre noget for at bidrage. 

Film om verdensmål
Den danske virksomhed Citizen Dane og konsulentvirksomheden Sustania vandt hovedprisen Award of Excellence i 2016 for deres film om verdensmålene.

Filmen blev  officielle blev vist til FN's konfernce i New York. Se filmen på citizendane.dk

Verdens bedste nyheder har lavet flere animationsfilm om, hvordan alle kan bidrage til verdesmålene. Se filmene her 

Læs mere om verdensmålene 
Du kan læse mere om Verdensmålene flere steder. Vi anbefaler siderne
verdensmålene.org

og FN-forbundets side for skoler, som du finder på fnforbundet.dk