Frikorps Danmark

Foredrag om Frikorps Danmark

Et yderst tabubelagt emne, men nu har vi muligheden for på en sober og objektiv måde at høre om disse danskere, som gik ind i Frikorps Danmark.

Vi skal høre om oprettelsen, uddannelser, hvem de frivillige var og ikke mindst indsatser og det efterfølgende retsopgør med det danske samfund.

Der vil blive fortalt om disse danskere og deciderede krigsforbrydelser samt indsatser primært i Rusland og Estland. Der vil blive vist billeder relateret til hele emnet.

Kom og hør om denne gruppe danskeres liv under 2. verdenskrig, og hvordan de efterfølgende blev anset, vurderet og ikke mindst hele retsopgøret efter krigen.

Fakta:

Frikorps Danmark blev oprettet i juni 1941 som en selvstændig enhed under Waffen SS. Korpset deltog på tysk side i hårde kampe på Østfronten i sommeren 1942 og vinteren 1942/43. I maj 1943 blev Frikorps Danmark nedlagt og overgik til at blive en ren tysk enhed under navnet Regiment Danmark. I løbet af krigen var mellem 8-10.000 danskere en del af korpset. Ca. 2000 faldt i kamp. De overlevende blev alle ved retsopgøret efter krigen dømt for at have ladet sig hverve til tysk krigstjeneste.

Emnet er på trods af mere fokus de senere år, stadigt meget tabubelagt.

Underviser Lars Larsen udtaler : "Min store interesse er danskere i tysk tjeneste under 2. Verdenskrig. Det har det været siden jeg var en 9-10 år. For mig er det historien, der er interessant,- politisk tager jeg kraftigt afstand fra al nynazisme og enhver form for nationalsocialisme. Formålet med min interesse og foredrag er kun at oplyse om et stykke af Danmarkshistoriens mørke kapitler, - de danskere, som meldte sig til Waffen SS".

Nummer
750119 - Frikorps Danmark
Første mødegang
torsdag den 26.09.19 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Sal 1, Lavhedevej 32, 7500 Holstebro

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 50,00
torsdag den 26.09.19

Kl. 19:00 - 21:00

Med Lars Larsen

Lavhedevej 32, 7500 (Sal 1)

Se på kort

Gode tilbud fra LOF

Læs dansk med Camilla

Camilla er seminarieuddannet med dansk som hovedfag. Derudover har hun en diplomuddannelse fra Aarhus Universitet i Dansk som Andetsprog for Voksne og unge udlændinge.

Se Camillas hold her

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom