Undgå madspild - lær at fermentere

Fermentering er en klassisk måde at skabe umami på,- det er konservering uden kemi og er særdeles velegnet til at undgå madspild.  Samtidigt er det det bedste værn mod tarm- og fordøjelsesproblemer, som i dag jo er en folkelidelse.

Alle grøntsager kan fermenteres,- dog nogen med større succes end andre. Løg,  rødbeder, hvidløg, kål, gulerødder jordskokker og små sylteagurker er noget af det bedste. Den helt store klassiker er kraut, hvor man ælter hvidkål/rødkål og gulerødder. Vi skal også arbejde med vådfermentering, som bruges til de grøntsager, hvor man gerne vil beholde formen f.eks. sylteagurker, blomkål, broccoli, gulerodsstave og chili.

Medbring alle de grøntsager og krydderurter mv, du gerne vil fermentere og ca. 50 gr. god salt uden jod. Husk også en stor skål, en skarp kniv og 10 syltetøjsglas i almindelig størrelse. Tag også et råkostjern/mandolinjern og en masse krydderurter med.

Vel mødt til en praktisk, kreativ og frugtbar dag.

Nummer
AA197801 - Undgå madspild - lær at fermentere
Første mødegang
lørdag den 14.09.19 kl. 09:00 - 12:40
Undervisere
Adresse

hjemkundskab, Sevelvej 42, 7830 Vinderup

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 250,00
lørdag den 14.09.19

Kl. 09:00 - 12:40

Med Aase Sevelsted

Sevelvej 42, 7830 (hjemkundskab)

Se på kort

Gode tilbud fra LOF

Læs dansk med Camilla

Camilla er seminarieuddannet med dansk som hovedfag. Derudover har hun en diplomuddannelse fra Aarhus Universitet i Dansk som Andetsprog for Voksne og unge udlændinge.

Se Camillas hold her

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom