Engang var jeg Jesper Skibby

  - Den sande historie om en dansk cykelstjerne

  Udover at være en af landets mest populære og vindende cykelryttere gennem tiderne, er Jesper Skibby kendt som den sjove fyr, der altid stod klar med en kæk replik til tv-seere og journalister. De kække og bramfrie kommentarer er der masser af i dette foredrag, men i foredraget åbner Jesper Skibby også op for nogle af de mere sårbare sider af ham. Bag facaden gemte sig nemlig en rastløs og usikker dreng, der hungrede efter farens anerkendelse og kæmpede med mindreværdskomplekser, pillemisbrug og præstationsangst. Få i foredraget svar på spørgsmål som: Hvem er Jesper Skibby i virkeligheden? Hvad drev ham til den slidsomme træning og mod målstregen i de store etapeløb? Hvorfor blev han udfordret efter cykelkarrieren? Hvad sker der i hovedet på en topidrætsmand, når han mister sin sport? Efter karrieren ventede den helt store nedtur og en årelang kamp for at finde sig selv i en tilværelse uden for cykelsportens faste rammer, et selvmordsforsøg på Amager og endelig den kærlighed, der i dag er fundamentet i hans hverdag.

  Foredraget er baseret på bogen af samme titel – et indgående portræt og en sportskrønike (Politikens Forlag, marts 2021) skrevet af Tonny Vorm. Såvel bog som foredrag tegner et billede af et komplekst menneske, som vi alle har mere til fælles med, end vi tror.

  Praktisk info

  Dørene åbnes kl. 18.30. Du møder bare op, du skal ikke bruge en "billlet". Vi har en liste over de tilmeldte, som vi krydser af i døren.

  Nummer
  403941 - Engang var jeg Jesper Skibby
  Første mødegang
  torsdag den 14.10.21 kl. 19:00 - 21:00
  Undervisere
  Adresse

  Domus Felix, Bygaden 20, 4320 Lejre

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 125,00
  torsdag den 14.10.21

  Kl. 19:00 - 21:00

  Jesper Skibby

  Bygaden 20, 4320 (Salen)

  Se på kort