• Finn Gemynthe Madsen
    Klassisk-sproglig studentereksamen fra Kildegaard Gymnasium i 1971Studerede jura og derefter italiensk på universitetet 1971-73. Blev bibliotekar i 1977, men det var en uddannelse til arbejdsløshed, og desuden var jeg et langsomt, åndsfraværende rodehoved i forhold til bibliotekernes verden af orden, travlhed og lånere. Ind i mellem vikariater på bibliotekerne i Risø, Hvidovre, Lyngby, Gilleleje og Hillerød var der godt med fritid til at filosofere, skrive og opfinde. I 1983 gjorde jeg en miljøvenlig opfindelse, der kunne patenteres og sælges. På dette grundlag klarede jeg mig i en årrække som selvstændig, hvilket fortsat gav mig tid til at sysle med mine kæreste interesser, først og fremmest forfatteriet. Gennem tiden er det blevet til følgende offentliggjorte værker:Kattens ... (Novelle for børn), Høsts forlag 1981Lykkelige Lucifer (Roman om en dreng, der er misundelig på sin kat), Høstsforlag 1983Arbejdets nar (Satirisk roman for voksne), Vindrose 1988Den fjerde verden (Øko-science–fiction for unge/voksne), Gyldendal 1993Rigdom uden arbejde ver. 1.0, Chr. Ejlers’ Forlag, 1998 + Rigdom UdenArbejde – Realitet & Ønskedrøm ver. 2.0, Opfinns Gemyt /Saxo Publish, 2018(Satirisk debatbog)Didriks dyd (Satirisk novelle), i antologien Velfærd på vildspor, Frydenlund2004Homers nordiske rødder (Fagbog bygget på en teori om, at Iliaden ogOdysseen oprindelig tildrog sig i Norden, hvorefter de med en folkevandringbragtes sydpå til Grækenland omkring år 1600 f.v.t.), Forlaget Bindslev 2012.Af Felice Vinci, oversat fra engelsk / italiensk af undertegnedeEkstern indholdsleverandør til Dagens Ord for Gyldendals Røde OrdbøgersTwitterside i perioden 2013 - 2020Naturtro. (Frugten af omkring 40 års filosoferen og søgen efter et fælles,naturligt grundlag, til gavn & glæde for såvel det enkelte menneske som forhele menneskeheden). Forlaget Hovedland, 2015Jætternes Saga – Vor Ældste Slægtshistorie, Løfbergs Forlag, 2020 (Fagbogbygget på min egen teori om, at den nordiske mytologis oprindelse kan daterestilbage til et supervulkanudbrud ved Campi Flegrei i Italien for 39.000 år siden– og at vi nedstammer fra overlevende krydsninger mellem Europasneandertalere og indvandrende Homo sapiens fra Afrika)Desuden har jeg skrevet enkelte offentliggjorte artikler og essays, mens adskilligeufærdige idéer, skriverier og opfindelser ligger på bedding; se gerne ind på minhjemmeside runding.dk

Jætternes Saga

Stammer den nordiske mytologis dommedag ”Ragnarok”, fra den gang den italienske supervulkan Campi Flegrei sprang i luften for omtrent 40.000 år siden? Er de samme nordboers tro (og angst) for de mystiske og stærke jætter mindelser om neandertalerne?!

Med sin bog, ”Jætternes Saga”, går forfatter Finn Gemynthe i sagaernes og myternes spor i et forsøg på at opklare, om der er lighedstegn mellem den nordiske mytes jætter og virkelighedens neandertalere.

Neandertalerne levede og uddøde som race i istidens skygge. De tørnede sammen med homo sapiens i krig og kærlighed, og i det moderne menneskes DNA er der finde spor af neandertalerne. 

Tag med på dette trip til et enestående, mytisk og virkeligt drama, der udspiller sig under istidens fimbulvintre!

Nummer
211800 - Jætternes Saga
Første mødegang
mandag den 22.02.21 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Folkebiblioteket i Haslev, Jernbanegade 62, 4690 Haslev

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 120,00
mandag den 22.02.21

Kl. 19:00 - 21:00

Med Finn Gemynthe Madsen

Jernbanegade 62, 4690 (Romanen)

Se på kort