Dyrehaven - dansk UNESCO-verdenskulturarv

 

Kulturhistorisk vandring i Jægersborg Dyrehave

 

For præcis 350 år siden tæmmede den enevældige kong Christian 5. naturen i det, som i dag er Jægerborg Dyrehave og Hegn. For kongen ville have et jagtlandskab, så han kunne dyrke sin passion, parforcejagt, som han havde lært hos Solkongen i Frankrig.
I dag er Christian 5.s gamle parforcejagtlandskab et af Danmarks 7 UNESCO-verdenskulturarvsteder, og på denne tur går vi på opdagelse ad det gamle jagtsystems stier og lysninger.
På turen får du fortællinger om de magtfulde enevældige konger, parforcejagten og UNESCO-verdenskulturarven. Men du oplever også andre brudstykker af danmarkshistorien helt tæt på: Danmarks første fodboldkamp, fortidsminder, historierne om både en skjult skat og en duel om krænket ære og en hel del mere. Faktisk vil du se steder og høre historier, som mange danskere slet ikke kender.
Undervejs møder vi med garanti nogle af de mere end 2.000 fritgående dådyr og hjorte, som lever i Dyrehaven, og vi kaster selvfølgelig også et blik på Eremitageslottet, som troner på sin bakketop.

Mødested: Klampenborg Station (ved cykeludlejningen)

Praktisk info

Turen egner sig ikke for gangbesværede. Vi går ca. 6 km.
Det vil være muligt at drkke kaffe e.l. for egen regning efter turen. Bente Hoffmann kan anvise et sted i nærheden. Formentlig hos Peter Liep.

De til enhver tid gældende covid19-retningslinjer fra sundhedsmyndighederne angående deltagerantal og afstand overholdes. Desuden bruger vi et whisper-lydsystem med høretelefoner, så det er let at holde afstand og alligevel kunne høre alt. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik), eller låne et par. Alt udstyr bliver afsprittet mellem brug.

Nummer
202506 - Dyrehaven - dansk UNESCO-verdenskulturarv
Første mødegang
onsdag den 21.10.20 kl. 10:00 - 12:00
Undervisere
Adresse

Dyrehavevej 1, 2930 Klampenborg (Klampenborg station)

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
onsdag den 21.10.20

Kl. 10:00 - 12:00

Med Bente Hoffmann

Dyrehavevej 1, 2930 (Klampenborg station)

Se på kort

Vores tilbud

Kursus

Italiensk, Engelsk eller Fransk, se om der ikke er et sprogkursus for dig

Tilmeld dig her
Kursus

Yoga, er du øm i ryggen eller andre steder, så er Yoga måske løsningen

Skal du med til Yoga?
Foredrag

Onsdagsgæsten, læs om alle de spændende foredrag

Læs mere her
Oplevelse

Besøg og Byvandringer

Tilmeld dig her:

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom