Christianshavn - en helt unik gammel bydel

 

 

Christianshavn - en helt unik gammel bydel Kik med ind i krogene

 

Vi mødes på Christianshavn Torv ved Grønlænder-kajakken. Turen går rundt i denne herlige bydel med mere end 400 år på bagen og vel at mærke stadig med mange af sine gamle huse og miljøer i behold.
På turen får vi historien om denne driftige havneby, der blev bygget på nogle sumpede småholme, som i bedste hollandske stil gennemskæres af de idylliske kanaler. De to mest markante bygningsværker er de to smukke barokkirker Christians kirken med den underjordiske krypt og Vor Frelsers Kirke med det snoede tårn der indgår i den verdensberømte forfatter Jules Vernes "Rejsen til Jordens indre", men hvordan kan det nu hænge sammen?
Alt har ikke altid været den rene idyl på Christianshavn og vi får historien om Børnehuset, der udviklede sig til Tugt- Rasp- og Forbedringshuset, der bestemt ikke var egnet for børn, og hvor ingen blev forbedret.
Undervejs på turen besøger vi nogle af de idylliske gårde bl.a. hvor Tordenskjold slog sine folder, og i en anden gård skal vi besøge den underskønne "Jægerinde" i den persiske have. Vi stopper også op ved "Huset på Christianshavn", "Rottehullet", Kvindefængslet, den verdensberømte "Eifel Bar", "Færgecafeen" med mågeskrig på toilettet, Bombebøssen, "Lille Mølle" på "Løvens Bastion", "Sofiebadet" mm. Og hvorfra stammer mon navnene på nogle af bygningerne som Lagkagehuset, Hornfisken, Spegepølsen, Ørkenfortet og Det hvide snit?

 

Praktisk info

Turen tager. ca 2 timer. Vi begynder og slutter på Christianshavns Torv

Nummer
202501 - Christianshavn - en helt unik gammel bydel
Første mødegang
mandag den 31.08.20 kl. 13:00 - 15:00
Undervisere
Adresse

, 2300 København S (Christianshavn)

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
mandag den 31.08.20

Kl. 13:00 - 15:00

Med Kim Greiner

, 2300 (Christianshavn)

Se på kort

Vores tilbud

Kursus

Italiensk, Engelsk eller Fransk, se om der ikke er et sprogkursus for dig

Tilmeld dig her
Kursus

Yoga, er du øm i ryggen eller andre steder, så er Yoga måske løsningen

Skal du med til Yoga?
Foredrag

Onsdagsgæsten, læs om alle de spændende foredrag

Læs mere her
Oplevelse

Besøg og Byvandringer

Tilmeld dig her:

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom