Christianshavn rundt i krogene

  Vi mødes på Christianshavn Torv ved Grønlænder-kajakken. Turen går rundt i denne herlige bydel med mere end 400 år på bagen og vel at mærke stadig med mange af sine gamle huse og miljøer i behold.
  På turen får vi historien om denne driftige havneby, der blev bygget på nogle sumpede småholme, som i bedste hollandske stil gennemskæres af de idylliske kanaler. De to mest markante bygningsværker er de to smukke barokkirker Christians kirken med den underjordiske krypt og Vor Frelsers Kirke med det snoede tårn der indgår i den verdensberømte forfatter Jules Vernes "Rejsen til Jordens indre", men hvordan kan det nu hænge sammen?
  Alt har ikke altid været den rene idyl på Christianshavn og vi får historien om Børnehuset, der udviklede sig til Tugt- Rasp- og Forbedringshuset, der bestemt ikke var egnet for børn, og hvor ingen blev forbedret.
  Undervejs på turen besøger vi nogle af de idylliske gårde bl.a. hvor Tordenskjold slog sine folder, og i en anden gård skal vi besøge den underskønne "Jægerinde" i den persiske have. Vi stopper også op ved "Huset på Christianshavn", "Rottehullet", Kvindefængslet, den verdensberømte "Eifel Bar", "Færgecafeen" med mågeskrig på toilettet, Bombebøssen, "Lille Mølle" på "Løvens Bastion", "Sofiebadet" mm. Og hvorfra stammer mon navnene på nogle af bygningerne som Lagkagehuset, Hornfisken, Spegepølsen, Ørkenfortet og Det hvide snit?

  Praktisk info Turen tager. ca 2 timer. Vi begynder og slutter på Christianshavns Torv

  Nummer
  222501 - Christianshavn rundt i krogene
  Første mødegang
  torsdag den 01.09.22 kl. 13:00 - 15:00
  Undervisere
  Adresse

  Christianshavn,

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 150,00
  torsdag den 01.09.22

  Kl. 13:00 - 15:00

  Kim Greiner

  2300 (Christianhavns Torv)

  Se på kort