OnsdagsTræf - foredragsrække

 

Der er VENTELISTE - ikke flere billetter til salg. 

Uge 39- 25/9 2019 -  Rasmus Krath - Foredrag Eventyrshow 20 års jubilæum. Rasmus har igennem 20 år rejst over hele kloden. I en søgen efter menneskets, naturens og geografiens mangfoldighed. Han har i dag fortalt om rejserne i mere end 1000 foredrag - eventyret er blevet hans levevej. Nu samler han trådene i dette forrygende show - en palette ad de bedste oplevelser fra rejserne samt beretningen om, hvordan det kan lade sig gøre at leve som eventyrer i dagens Danmark. 

Uge 41- 9/10 2019 -  Anders Wejrup - Horserødlejrens historie 1917-2018. Anders Wejrup fortæller om livets gang hos Horserødlejren, inden. og udenfor "murene" - der umiddelbart synes som fine røde barakker. Vi får en fortælling om Horserødlejrens brogede og også ikonografiske betydning i Danmarkshistorien gennem mere end 100 år. Herunder beskriver Anders også lejrens betydning og tråde tilbage til 1. og 2. verdenskrig. Fortællingen krydres med udvalgte beretninger og oplevelser fra dagligdagen - på godt og ondt. Anders fortæller også om Horserød-Stutthof foreningen, monumenter med relation til Horserødlejren, udvalgte fangeberetninger fra Horserød Statsfængsel , en vanskelig fange - Mogens Glistrup, de første 100 dage i Horserød Statsfængsel - AW dagbogsoptegnelser og Horserødlejrens fængselsmuseum - Endelig er der reflektioner og debat. Har det åbne fængsel nogen fremtid i det danske straffuldbyrdelsessystem?

Uge 43-23/10 2019 - Dario Campeotto med pianist Mickey Pless - 60 års Jubilæumsshow.  Dario fortæller anekdoter fra et langt liv i showbitz og giver masser af sang-eksempler undervejs.  Det hele startede  i 1959, da Dario Campeotto var solist hos Otto Francker og hans kvintet, mens han om dagen passede sit job som korassistent på Det Kgl. Teater.

Uge 45-6/11 2019 -   Frank Jensen - PET og terroristerne. Hvorfor trues Danmark af terrorister, og hvad gør PET for at bekæmpe dem? Den tidligere operative chef i PET, Frank Jensen fortæller i sit tankevækkende og relevante foredrag om den aktuelle terrortrussel herhjemme og ude i verden, og giver et sjældent indblik i arbejdsgangen hos Danmarks mest hemmelige tjeneste.

Uge 47-20/11 2019 - Tom Buk-Swienty - Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika. Hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika? Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, Lioness, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.

Uge 49-  4/12 2019 - OBS. Jesper Wollmer har aflyst sit foredrag i stedet kommer:                                Krigsfotograf Jan Grarup Hvor jernkorsene gror. På denne eftermiddag tager Jan Grarup os med helt ind bag facaden. Fra han som ung fotograf dækker sin første konflikt, over sit misbrug af alkohol og stoffer, diagnosticeringen med PTSD og til livet som prisvindende dækker krigsfotograf. Og om det at være fotograf i krydsild fra snigskytter og vejsidebomber, men samtidig også far til fire børn hjemme i København.

Uge 02 -  8/1- Vlado Lentz – ”Goddag -  det er færdelspolitiet!”.  Vlado Lentz er født i 1960 i Kroatien og kom til Danmark i 1969. Han har arbejdet i politiet i over 30 år og har med sin lange livs- og erhvervsfaring lært at spotte en ”kunde” på lang afstand. Vlado brænder for sit arbejde. I over 30 år har han kørt de danske veje tyndt i patruljevognen eller på sin politimotorcykel for at holde et vågent øje med bilister, cyklister og alle de andre. Han har set det meste, men kan stadig forbløffes over, hvor ubetænksomt nogle bærer sig ad, når de færdes i trafikken.

Uge 04- Thomas Kluge - Et Liv med kunst. Thomas vil i dette foredrag fortælle om sin kunst, modstand og inspiration. Thomas står ud fra mængden med sin kunst, men alligevel og måske netop derfor, har han formået at markere sig på den danske kunstneriske scene - og er nået til tops. Thomas kunst` foregår ikke blot på lærredet - i en detaljerigdom og en fotografisk afbildning, som vi normalt forbinder med de største kunstnere som Rembrandt og Caravaggio - men den opstår allerede i mødet med de portrætterede. Derfor er det en gribende fortælling, når Thomas beretter om sin inspiration i sin kunst, for ud over andre kunstnere, tager den stort set altid udgangspunkt i det ærlige møde med et andet menneske. 

Uge 06 -  Eva Ravnbøl - Mit Italien. Alle kender Eva Ravnbøl fra utalige TV-udsendelser på dansk TV. Hun er en god fortæller og vil bl.a. tale om: Mit Italien- Om hvordan det er at bo i Italien gennem mange år. - Om at skrive bøger - Om at være guide for danskere der besøger Italien - Om at være TV journalist/korrespondent i Italien - Om Italiens situation i dag mm.  

Uge 08 - Pauli Tvilling - Min Farmor er vintage. Tiden er en anden i Pauli Tvillings univers. Vi er tilbage til tiden, da herrerne både havde råd og lyst til at præsentere deres kvinder for chefen i en smuk kjole, der gjorde dem uimodståeligt smukke, en kjole syet til hende og til lejligheden uden skelen til, at så blev der ikke råd til et nyt badeværelse. For det var en kjole med sjæl! Og den løftede kvinden.Hør hans historie med mode fra Strandby over Paris til København. Pauli Tvilling har i dag slået sit navn fast i bredere kredse - blandt andet med sin butik FN92 opkaldt efter farmandens kutter, hvorfra han sælger vintage, smukt, feminint tøj, i en kvalitet, der ikke længere er tilgængeligt på det aktuelle marked og hvorfra han redesigner unika. Han har været med i tv-programmet "Skattejægerne" og lavet modeshow på La Glace i København.  

Uge 10 - 4/3  - 3 x Koppel  i ord og tomer- Den 1. oktober 1908 blev Herman D. Koppel født i Danmark som ældste søn af polsk-jødiske indvandrere. Dette var begyndelsen på familiens Koppels "musikdynasti", og er i dag begyndelsen til en skøn eftermiddag i selskab med tre prominente musikere fra familien Koppel. Herman begynde at spille klaver som femårig, og det udviklede sig til en lang musikalsk karriere og en utrolig omfattende en af slagsen.  Herman D. Koppels virke omfattede roller som pianist, komponist, improvisator og som inspirationskilde for mange og ikke mindst hans egen familie. I foredraget fortæller Anders, Benjamin og Marie Koppel levende om familien, om deres liv og samarbejde. Fortællingen bliver understøttet med musikalske indslag og sange.

 

 

Nummer
192400 - OnsdagsTræf - foredragsrække
Første mødegang
onsdag den 25.09.19 kl. 15:00 - 17:00
Adresse

Bøgebakken 19, 3250 Gilleleje (Gillelejehallen)

Se på kort

Mødegange
11
Pris
Almen
DKK 895,00
onsdag den 25.09.19
Er blevet afholdt
onsdag den 09.10.19
Er blevet afholdt
onsdag den 23.10.19
Er blevet afholdt
onsdag den 06.11.19
Er blevet afholdt
onsdag den 20.11.19
Er blevet afholdt
onsdag den 04.12.19
Er blevet afholdt
onsdag den 08.01.20
Er blevet afholdt
onsdag den 22.01.20
Er blevet afholdt
onsdag den 05.02.20

Kl. 15:00 - 17:00

Med Dario Campeotto

Bøgebakken 19, 3250 (Gillelejehallen)

Se på kort

onsdag den 19.02.20

Kl. 15:00 - 17:00

Med Dario Campeotto

Bøgebakken 19, 3250 (Gillelejehallen)

Se på kort

onsdag den 04.03.20

Kl. 15:00 - 17:00

Med Dario Campeotto

Bøgebakken 19, 3250 (Gillelejehallen)

Se på kort

Vores tilbud

Kursus

Italiensk, Engelsk eller Spansk, se om der ikke er et sprogkursus for dig

Tilmeld dig her
Kursus

Yoga, er du øm i ryggen eller andre steder, så er Yoga måske løsningen

Skal du med til Yoga?
Foredrag

Onsdagsgæsten, læs om alle de spændende foredrag LOF har i efteråret

Tilmeld dig her
Oplevelse

Besøg og Byvandringer

Tilmeld dig her:

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom