OnsdagsGÆSTEN


  Foredragsrække


  Uge 36 -  08/09 2021  - Hans Truelsen fra  Viborg til Finisterre en 3500 km lang pilgrimsvandring. Hans Truelsen fik i 2017 bevilget 12 måneders orlov fra sit job som lærer og afdelingsleder i Esbjerg og Vejen kommune, hvorefter han foretog en pilgrimsvandring fra Viborg til Finisterne i Spanien i et stræk. I sit spændende foredrag kommer han bl.a. ind på den historiske baggrund for Caminoen, hvordan ideen til hans vandring opstod og hvordan han forberedte sig. Han fortæller også om sin hverdag som alenepilgrim, de tanker der opstod undervejs, de mennesker han mødte og deres historier.


  Uge 38 – 22/09–2021 -  Simi Jan - På job i verdens brændpunkter. Simi Jan giver en unik smagsprøve på livet som korrespondent i orkanens øje – hør historierne bag om historierne på TV. Gennem personlige beretninger fortæller hun om at rapportere fra verdens brændpunkter; Om at turde bo i et land med en konstant terror-og kidnapningstrussel; Om at arbejde som kvinde i et mandsdomineret fag, og rapportere fra konservative lande, hvor kvinders plads ofte er bag hjemmets fire vægge; Om den grænseløse gæstfrihed og næstekærlighed midt i krigen. Der er lagt op til et spændende og indsigtsfuldt foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, der brænder for sit arbejde.’


  Uge 40 – 06/10 2021 -   Carl Erik Lundgaard - Fra poliopatient til professiobel musiker. På trods af en lam højrearm og –skulder blev jeg professionel harmonikaspiller, lektor på Det fynske Musikkonservatorium og turnerede den halve verden rundt med mine små træ-harmonikaer. Undervejs mødte jeg en perlerække af usædvanlige, helt almindelige mennesker, gamle spillemænd og originaler. Med det positive livssyn og den vilde lyst som partnere er alt muligt. Historiefortælling med musik og sang, humor og stærke følelser.


  Uge 44 – 03/11 2021 -  Christian Friis -  Israel. Landområdet Israel, der tidligere hed Palæstina, er såvel en levende, moderne stat som et land, der historisk trækker tråde flere tusinde år tilbage i tiden. Fra den bibelske periode gennem talrige kulturer og rigers påvirkninger til den nyere tid, zionismens fremkomst og endelig proklamationen af staten Israel i 1948. Foredraget sætter fokus på den nyere tid og forudsætningerne for staten, der stadig udgør et kernepunkt i den mellemøstlige konflikt


  Uge 46 - 17/11 -  Michael Svendsen – Et liv fra overhalingsbanen og direkte i nødsporet. I dette morsomme foredrag fortæller Michael Svendsen igennem en hel række anekdoter om et liv, der startede med en målrettet karriere som den yngste konservatoriestuderende slagtøjsspiller i Danmark igennem et af Europas bedste symfoniorkestre og direkte videre til samlebåndet på en fabrik. Siden også som HR-konsulent og foredragsholder på de danske scener. Hør de underholdende historier om hans oplevelser med Hendes Majestæt Dronning Ingrid, om tiden hos Spies og om de erkendelser, som vi gør os igennem livet, når det ikke altid fører os derhen, hvor vi regnede med, at vi skulle. Et spændende, varmt og ikke mindst humoristisk foredrag, hvor man går lidt gladere hjem.

  Uge 01- 05/01 2022 - CORONA aflyst  Kurt Leth – De skæve typer, originalerne, fantasterne og skæbnerne. Hvad Kurt har mødt af spændende mennesker igennem årene er ikke småting. Anekdoter om almindelige mennesker og fortællinger om mennesker højt på strå. Et socialt festligt, folkeligt og berigende foredrag for unge som for ældre. Et helende break i hverdagen og livets alvor. Om programmerne: Kaffe med Kurt og Kurt kommer forbi. Hvor blev han af? Der er stadig gang i Kurt. Absolut ingen betingelse, at man har fulgt Kurt`s programmer  på TV-Syd og TV 2 Østjylland.

   Uge 03 – 19/1  - Tina Hastrup von Buchwald – VATIKANET – Hvad foregår der egentlig i den lille stat? Undertegnede forvildede sig, på et studiebesøg, en aften op med elevatoren til pavens gemakker, og blev hentet af Vatikanets gardister. Tina Hastrup von Buchwald er sognepræst i Blistrup med særlig interesse for italiensk renæssance, Rom og Vatikanet. Hun har boet i Rom og er en del af en ”Romtosset familie”.  Hun er født i Bælum, Norge, i 1969 og har skrevet adskellige bøger.

  Uge 07 – 16/2 2022 - Kim Greiner – Bumletog til verdens ende. Verden har mange ender, og en af dem er spidsen af Sydkorea i Stillehavet. Rejsen og dette foredrag begynder i Ukraine, og vi besøger hovedstaden Kijev med smukke bygninger og kæmpestatuen "Mor Moderland". Vi fortsætter til Hviderusland med hovedstaden Minsk, der er en af verdens reneste byer og overbroderet med statuer og blomsterbede. Det er en totalt ukendt by for os danskere, og i foredraget får vi et indblik i, hvordan livet leves i Europas sidste diktatur.
  Rejsen fortsætter videre til Ulan Ude, der ligger midt i Sibirien. Her stiger vi på toget, og i 3 dage kører vi med bumletog uden spisevogn igennem ødemarken. Heldigvis er der perronhandel, hvor der kan købes pølsehorn.
  Vi kører med den Transsibiriske Jernbane nord om Mongoliet til den russiske Stillehavs by Vladivostok. En forunderlig by der er en magnet for kinesiske og sydkoreanske turister.
  Vi er nu helt tæt på Nordkorea, som vi dog flyver udenom. Vi lander i Sydkorea og besøger hovedstaden Soul og senere Butan, der ligger ved "Verdens ende".
  Sydkorea er et mylder af mennesker, lysreklamer og templer. Og at tænke sig, vi støder midt i det hele på pølsevogne med danske STEFF hot-dog

  Uge 09 -  02/03 Henrik Egede-Lassen – Hvis jeg overlever dette – bliver det en god historie. Henrik Egede-Lassen fortæller den mærkværdige og eventyrlige historie om hvordan og hvorfor han blev naturfotograf. Det er et foredrag med vilde historier, en dødelig fejldiagnose, tilfældigheder, vovemod og humor. Det er fortællingen om at gå efter den umulige drøm – også selvom det koster kærester, hospitalsophold, blod, sved og en hel del flybilletter.  

  Uge 11 – 16/3    Henrik Krogsgaard – Den musikalske arbejdsmand. Det er over 50 år siden Henrik Krogsgaard blev udråbt til ” Verdens yngste kapelmester”, og lige siden har han brugt sit talent til stort set alle genrer i musik og teater. Lysten og engagementet har altid været med, men størst er glæden ved at glæde andre. I dette spændende foredrag fortæller Henrik Krogsgaard, den musikalske arbejdsmand, ærligt om et spændende liv – lige fra drengedrømme til koncertsale.                                                                                                                                                  Uge 12 – 23/3 2022 - Lasse Spang Olsen -  Næste gang jeg dør.  Om da Lasse Spang Olsen blev korsfæstet med nagler gennem hænder og fødder på Filippinerne. Det er de færreste forundt at opleve en korsfæstelse, men Lasse Spang Olsen har oplevet det på Filippinerne.                                                                                                                             For nogle år siden lå jeg, pga, uheldige omstændigheder, på en akutstue på Hillerød Hospiltal. Lægen fortalte mig, at det ikke var sikkert, at jeg ville vågne op igen, og jeg måske skulle dø der. Jeg tænkte, at det måtte være dejligt at tro på Gud. Jeg døde ikke. Men jeg besluttede mig for at være langt bedre forberedt, næste gang jeg dør. Så jeg besluttede derfor at lære at tro på Gud, så jeg havde nogen at tale med, næste gang jeg dør – og min eksamen ville være at blive korsfæstet på Filippinerne – og derigennem måske møde Gud eller Jesus. Om dette eksperiment lykkedes eller ej kan man høre i foredraget, hvor Lasse Spang Olsen fortæller om sin korsfæstelse på Filippinerne – noget som ingen anden vestlig person nogensinde har fået lov til.

  Kaffe/the og kage kr. 25 betales hver gang kontant ikke mobilepay

      


   


   


  Nummer
  212403 - OnsdagsGÆSTEN
  Første mødegang
  onsdag den 08.09.21 kl. 14:00 - 16:00
  Adresse

  Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, 3250 Gilleleje

  Se på kort

  Mødegange
  11
  Pris
  Almen
  DKK 935,00
  onsdag den 08.09.21
  Er blevet afholdt
  onsdag den 22.09.21
  Er blevet afholdt
  onsdag den 06.10.21
  Er blevet afholdt
  onsdag den 03.11.21
  Er blevet afholdt
  onsdag den 17.11.21
  Er blevet afholdt
  onsdag den 05.01.22
  Er blevet afholdt
  onsdag den 19.01.22
  Er blevet afholdt
  onsdag den 16.02.22

  Kl. 14:00 - 16:00

  Tina Hastrup von Buchwald

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 02.03.22

  Kl. 14:00 - 16:00

  Kim Greiner

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 16.03.22

  Kl. 14:00 - 16:00

  Henrik Egede-Lassen

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 23.03.22

  Kl. 14:00 - 16:00

  Carl Erik Lundgaard

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort