Onsdagsgæsten

  Foredragsrække


  AFLYST afventer ny dato!   -     17/2 -  Christian Friis -  Israel. Landområdet Israel, der tidligere hed Palæstina, er såvel en levende, moderne stat som et land, der historisk trækker tråde flere tusinde år tilbage i tiden. Fra den bibelske periode gennem talrige kulturer og rigers påvirkninger til den nyere tid, zionismens fremkomst og endelig proklamationen af staten Israel i 1948. Foredraget sætter fokus på den nyere tid og forudsætningerne for staten, der stadig udgør et kernepunkt i den mellemøstlige konflikt


  AFLYST afventer ny dato! 3/3 - Carl Erik Lundgaard - Fra poliopatient til professiobel musiker. På trods af en lam højrearm og –skulder blev jeg professionel harmonikaspiller, lektor på Det fynske Musikkonservatorium og turnerede den halve verden rundt med mine små træ-harmonikaer. Undervejs mødte jeg en perlerække af usædvanlige, helt almindelige mennesker, gamle spillemænd og originaler. Med det positive livssyn og den vilde lyst som partnere er alt muligt.                                                                                                                         Historiefortælling med musik og sang, humor og stærke følelser.


  14/4 2021 - Hans Truelsen fra  Viborg til Finisterre en 3500 km lang pilgrimsvandring. Hans Truelsen fik i 2017 bevilget 12 måneders orlov fra sit job som lærer og afdelingsleder i Esbjerg og Vejen kommune, hvorefter han foretog en pilgrimsvandring fra Viborg til Finisterne i Spanien i et stræk. I sit spændende foredrag kommer han bl.a. ind på den historiske baggrund for Caminoen, hvordan ideen til hans vandring opstod og hvordan han forberedte sig. Han fortæller også om sin hverdag som alenepilgrim, de tanker der opstod undervejs, de mennesker han mødte og deres historier.


  31/3 2021 Aflyst - Afventer NY dato  Michael Svendsen – Et liv fra overhalingsbanen og direkte i nødsporet. I dette morsomme foredrag fortæller Michael Svendsen igennem en hel række anekdoter om et liv, der startede med en målrettet karriere som den yngste konservatoriestuderende slagtøjsspiller i Danmark igennem et af Europas bedste symfoniorkestre og direkte videre til samlebåndet på en fabrik. Siden også som HR-konsulent og foredragsholder på de danske scener. Hør de underholdende historier om hans oplevelser med Hendes Majestæt Dronning Ingrid, om tiden hos Spies og om de erkendelser, som vi gør os igennem livet, når det ikke altid fører os derhen, hvor vi regnede med, at vi skulle. Et spændende, varmt og ikke mindst humoristisk foredrag, hvor man går lidt gladere hjem.


  28/4 2021 - Simi Jan - På job i verdens brændpunkter. Simi Jan giver en unik smagsprøve på livet som korrespondent i orkanens øje – hør historierne bag om historierne på TV. Gennem personlige beretninger fortæller hun om at rapportere fra verdens brændpunkter; Om at turde bo i et land med en konstant terror-og kidnapningstrussel; Om at arbejde som kvinde i et mandsdomineret fag, og rapportere fra konservative lande, hvor kvinders plads ofte er bag hjemmets fire vægge; Om den grænseløse gæstfrihed og næstekærlighed midt i krigen.
  Simi Jan har ikke kun gjort en dyd ud af at lære de lokale at kende, for at forstå samfundet indefra, men har også taget store ricisi for fx at møde taleban-krigere i et forsøg på at fortælle den anden side af historien. Men Simi Jans foredrag er også en fortælling om, at kæmpe for det man brænder for, og at tage skæbnen i egen hånd. At turde springe ud på dybt vand uden at vide, hvad der venter. For de første par år efter endt uddannelse kunne den unge journalistspire ikke få job nogen steder – ingen ville ansætte hende.
  Men hun gav ikke op – og i 2006 blev hun ansat hos TV2 Nyhederne, men efter blot et år sagde hun sit faste job op, solgte sin lejlighed og rejste ud i verden for at udleve sin drøm som korrespondent. Det blev begyndelsen på en faglig og personlig dannelsesrejse i verdens brændpunkter.Der er lagt op til et spændende og indsigtsfuldt foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, der brænder for sit arbejde.


   


   


   
  Nummer
  211403 - Onsdagsgæsten
  Første mødegang
  onsdag den 17.02.21 kl. 14:00 - 16:00
  Adresse

  Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, 3250 Gilleleje

  Se på kort

  Mødegange
  5
  Pris
  Almen
  DKK 395,00
  onsdag den 17.02.21
  Er blevet afholdt
  onsdag den 03.03.21
  Er blevet afholdt
  onsdag den 31.03.21

  Kl. 14:00 - 16:00

  Med Michael Svendsen

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 14.04.21

  Kl. 14:00 - 16:00

  Med Michael Svendsen

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 28.04.21

  Kl. 14:00 - 16:00

  Med Michael Svendsen

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort