OnsdagsGæsten - foredragsrække

Uge 38 - 18/9 - Cykelmyggene v/Marianne og Heidi Nielsen. På cykel hjem fra New Zealand. Dette er fortællingen om deres til dato længste tur, hvor de satte sig på deres cykler på New Zealand i efteråret 2016, for derefter at finde vej tilbage til Danmark. Dette bragte dem igennem 20 meget forskellige lande i al slags vejr og terræn. De oplevede medgang, modgang, hjemve og en utrolig gæstfrihed, specielt i det mere ukendte Central Asien. De tilbagelagde mere end 20.000 kilometer inden de krydsede grænsen til Danmark i marts 2018 efter en ubeskrivelig rejse.

Uge 40 – 2/10   -  Christian Liebergreen – Ikke to bølger er ens.    I sommeren 2012 tog Christian Liebergreen afsted på en jordomsejling, der førte ham gennem de største, øde og mest blæsende steder i verden. Han var ni måneder om denne tur, hvor han helt alene og uden at gå i land på noget tidspunkt kom i den eksklusive gruppe på knap 200 mennesker i verden, der har gennemført en sådan tur. Christian fortæller, hvordan det føles og tackles når man ikke ser et andet menneske og oceanerne er ens forhave og baghave i 260 døgn.
Foredraget handler om troen på sig selv, hvordan man kommer jorden rundt uden at være sponsoreret, og ikke mindst bevarer forstanden i ensformigheden, selvom der ikke er to bølger, der er ens ude på havene.Christian har desuden skrevet bogen “11 meter frihed – At rejse jorden rundt alene”, hvori han fortæller om sin egen proces i mødet med sig selv og hvad der sker med én som menneske, når man bliver presset til ekstremer både fysisk og mentalt.        

Uge 44 – 30/10 – Anders Bircow ”Fra bankelev til Linie 3 – og hvad deraf fulgte.

”Fra bankelev til Linie 3 – og hvad deraf fulgte”. Her  fortæller Anders Bircow om en spændende karriere, der startede med uddannelse som bankassistent i Helsinge, arbejde som lærer i Vorgod ved Herning, inden han uddannede sig som skuespiller ved Aarhus Teater. Hør Anders fortælle om Linie 3, spændende teater-oplevelser og muntre anekdoter fra et spændende liv i underholdningsverdenen. Undervejs krydrer Anders Bircow med masser af sang og musik, som han og publikum holder af. P.S: Behøver vi at nævne, at der er grinegaranti undervejs!

 

Uge 46 – 13/11 -  Anders Wejrup –Nordisk Fjer Del 2 – Efterspillet.

Når livet tager en uventet drejning". Et hårrejsende, nervepirrende og følelsesmæssigt hårdt foredrag om tiden efter Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud i 1990. Der sættes fokus på det meget langvarige og særdeles opslidende 12-årige retslige efterspil og konsekvenser efter Nordisk Fjer Sagen, herunder en ufrivillig tur i Horserød Statsfængsel. Vi kigger indenfor i et ellers meget lukket system og ser hvordan livet former sig i et fængsel på godt og på ondt. Vi skal bl.a. høre om Sheriffen, Visi-Kaj, Guld Gunnar, Narkobaronen, Kommafejlen, Råhypnolmanden, Kattekværkeren, Den vandrette bornholmer, Elvis Veet og mange, mange flere

 

Uge 48 – 27/11 – Johannes. Langkilde – Musikask foredrag  Vi kender Johannes Langkilde fra skærmen. I slips og jakkesæt. Men Johannes Langkilde drømte som helt ung om at blive musiker. Han forfulgte sin drøm, og det bragte ham til Frankrig på et jazz-konservatorium og mange andre steder i verden, hvor han har spillet med store og små orkestre og for et royalt publikum.  Johannes fortæller om sin vej gennem journalistikken og musikken og om hvordan han trækker på begge sider, uanset om han spiller klaver eller præsenterer TV Avisen. Foredraget bliver krydret med live musik.

Uge 03 -  15/1 -  Victor Greve – En feltpræst i krig -  Med livet som indsats. Victor Greve fortæller  om livet i en krigszone og om sine erfaringer som feltpræst for de danske styrker i Afghanistan. Med dette foredrag får vi et førstehåndsindtryk i, hvad det vil sige at være feltpræst under ekstreme vilkår, hvor hvert øjeblik og handling tæller. Hvor et forkert valg kan koste dit liv. Hør om konsekvenserne af de valg, Victor Greve traf , og som medførte en sigtelse fra Auditørkorpset i Danmark, hvor sagen gik sin gang i de danske medier i over et halvt år, før der kom en afgørelse.

Uge 05 – 29/1 -   Per Pallesen -  Erindringer. Per Pallesen har været til grin i en menneskealder. Han blev folkeeje som den flabede tjener Boldt i Matador – en figur, han byggede på en virkelig karakter fra hjembyen, Aars. Gennem mange år satte han sit præg på dansk revy med sine snurrige Hjørring revyer. Siden fulgte tv-succesen Dansk Naturgas, der blandt andet udødeliggjorde figuren Mathisen. Og sammen med makkeren Søren Pilmark satte han en milepæl i dansk underholdning med det vanvittige Pallesen-Pilmark Show. Per fortæller i sit foredrag om et eventyrligt sceneliv og et privatliv, der indimellem har givet skrammer, en ekskone, som han stadig er glad for, en ny livsledsager, som han elsker. Og om alle de andre han elsker. Plus et par stykker, som han bestemt ikke elsker.                      

Uge 07-12/2 - Camilla Kornerup - Oman, sultanatet i ørkenen.    I Oman på den arabiske halvø hersker fred. Alle borgere får tildelt et stykke land når de fylder 21 år, og ingen betaler indkomstskat. Uddannelse og hospitalsvæsen er gratis, og omanerne nyder en lang række friheder under et mere moderat muslimsk styre, end det man finder i nabolandet Saudi Arabien. Nogle af verdens største ørkener breder sig ud over landet, og omanerne samler sig i oaser og kystbyer, I ørkenen lever få hårdføre beduiner i telte.Vi rejser  rundt i Oman, fra ørken til kyst og fra storby til beduinsamfund under ledsagelse af  billeder og historier om karavaner og røgelse i oldtiden, dromedarer til en dagspris af 1 million kroner, og om livet for mænd og kvinder i dag i et velstående muslimsk land.        

Uge 09 – 26/2 - Birthe Rønn Hornbech -  Politierindringer  er den tidligere minister Birthe Rønn Hornbechs fortælling om 37 år i politi- og anklagemyndigheden. Forfatteren, der var danmarkshistoriens første kvinde i politiuniform, fortæller om sit arbejde på gerningssteder i drabssager og som anklager i sager om drab, vold, voldtægt, bedrageri og pædofili. Hun beretter fornøjeligt om møde med bisser og bumser, om kvindelige bedragere og andet godtfolk. Samtidig er Politierindringer en spændende og oplysende fremstilling af de udfordringer, som aktørerne i det danske retssystem – politi, anklager, dommer og forsvarer – konfronteres med.

Uge 11 – 11/3 – Henrik Røde Jensen – Drømme og indsats. Henrik Røde Jensen var manden, der inviterede Barack Obama til Kolding i september 2018, og manden der inviterede Bill Clinton til Frederikshavn tilbage i 2006.Det handler om ”Drømme & indsats” – at drømme store drømmeog turde gå efter dem. Henrik Røde Jensen var nemlig også manden, der vejede godt 190 kg. Tilbage i 2011 efter stort kaos i hans liv med skilsmisse, konkurser, lavt selvværd og meget mere. Foredraget tager udgangspunkt i 3 drømme: Drømmen om at møde Bill Clinton, drømmen om at møde Barack Obama og drømmen om at ændre sit eget liv.

 

 

 

Nummer
192403 - OnsdagsGæsten - foredragsrække
Første mødegang
onsdag den 18.09.19 kl. 14:00 - 16:00
Adresse

Bøgebakken 19, 3250 Gilleleje (Gillelejehallen)

Se på kort

Mødegange
10
Pris
Almen
DKK 795,00
onsdag den 18.09.19
Er blevet afholdt
onsdag den 02.10.19
Er blevet afholdt
onsdag den 30.10.19
Er blevet afholdt
onsdag den 13.11.19
Er blevet afholdt
onsdag den 27.11.19
Er blevet afholdt
onsdag den 15.01.20
Er blevet afholdt
onsdag den 29.01.20
Er blevet afholdt
onsdag den 12.02.20
Er blevet afholdt
onsdag den 26.02.20

Kl. 14:00 - 16:00

Med Marianne og Heidi Nielsen

Bøgebakken 19, 3250 (Gillelejehallen)

Se på kort

onsdag den 11.03.20

Kl. 14:00 - 16:00

Med Marianne og Heidi Nielsen

Bøgebakken 19, 3250 (Gillelejehallen)

Se på kort

Vores tilbud

Kursus

Italiensk, Engelsk eller Spansk, se om der ikke er et sprogkursus for dig

Tilmeld dig her
Kursus

Yoga, er du øm i ryggen eller andre steder, så er Yoga måske løsningen

Skal du med til Yoga?
Foredrag

Onsdagsgæsten, læs om alle de spændende foredrag LOF har i efteråret

Tilmeld dig her
Oplevelse

Besøg og Byvandringer

Tilmeld dig her:

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom