OnsdagsGÆSTEN - 6 foredrag


    

  Uge 48 – 01/12 . Lasse Spang Olsen -  Næste gang jeg dør. Om da Lasse Spang Olsen blev korsfæstet med nagler gennem hænder og fødder på Filippinerne. Det er de færreste forundt at opleve en korsfæstelse, men Lasse Spang Olsen har oplevet det på Filippinerne.                                                                                          For nogle år siden lå jeg, pga, uheldige omstændigheder, på en akutstue på Hillerød Hospiltal. Lægen fortalte mig, at det ikke var sikkert, at jeg ville vågne op igen, og jeg måske skulle dø der. Jeg tænkte, at det måtte være dejligt at tro på Gud. Jeg døde ikke. Men jeg besluttede mig for at være langt bedre forberedt, næste gang jeg dør. Så jeg besluttede derfor at lære at tro på Gud, så jeg havde nogen at tale med, næste gang jeg dør – og min eksamen ville være at blive korsfæstet på Filippinerne – og derigennem måske møde Gud eller Jesus. Om dette eksperiment lykkedes eller ej kan man høre i foredraget, hvor Lasse Spang Olsen fortæller om sin korsfæstelse på Filippinerne – noget som ingen anden vestlig person nogensinde har fået lov til.


  Uge 01- 05/01 2022 -  Kurt Leth – De skæve typer, originalerne, fantasterne og skæbnerne. Hvad Kurt har mødt af spændende mennesker igennem årene er ikke småting. Anekdoter om almindelige mennesker og fortællinger om mennesker højt på strå. Et socialt festligt, folkeligt og berigende foredrag for unge som for ældre. Et helende break i hverdagen og livets alvor. Om programmerne: Kaffe med Kurt og Kurt kommer forbi. Hvor blev han af? Der er stadig gang i Kurt. Absolut ingen betingelse, at man har fulgt Kurt`s programmer  på TV-Syd og TV 2 Østjylland.


   Uge 03 – 19/1  - Tina Hastrup von Buchwald – VATIKANET – Hvad foregår der egentlig i den lille stat? Undertegnede forvildede sig, på et studiebesøg, en aften op med elevatoren til pavens gemakker, og blev hentet af Vatikanets gardister. Tina Hastrup von Buchwald er sognepræst i Blistrup med særlig interesse for italiensk renæssance, Rom og Vatikanet. Hun har boet i Rom og er en del af en ”Romtosset familie”.  Hun er født i Bælum, Norge, i 1969 og har skrevet adskellige bøger.


  Uge 07 – 16/2 2022 - Kim Greiner – Bumletog til verdens ende. Verden har mange ender, og en af dem er spidsen af Sydkorea i Stillehavet. Rejsen og dette foredrag begynder i Ukraine, og vi besøger hovedstaden Kijev med smukke bygninger og kæmpestatuen "Mor Moderland". Vi fortsætter til Hviderusland med hovedstaden Minsk, der er en af verdens reneste byer og overbroderet med statuer og blomsterbede. Det er en totalt ukendt by for os danskere, og i foredraget får vi et indblik i, hvordan livet leves i Europas sidste diktatur.
  Rejsen fortsætter videre til Ulan Ude, der ligger midt i Sibirien. Her stiger vi på toget, og i 3 dage kører vi med bumletog uden spisevogn igennem ødemarken. Heldigvis er der perronhandel, hvor der kan købes pølsehorn.
  Vi kører med den Transsibiriske Jernbane nord om Mongoliet til den russiske Stillehavs by Vladivostok. En forunderlig by der er en magnet for kinesiske og sydkoreanske turister.
  Vi er nu helt tæt på Nordkorea, som vi dog flyver udenom. Vi lander i Sydkorea og besøger hovedstaden Soul og senere Butan, der ligger ved "Verdens ende".
  Sydkorea er et mylder af mennesker, lysreklamer og templer. Og at tænke sig, vi støder midt i det hele på pølsevogne med danske STEFF hot-dog


  Uge 09 -  02/03 Henrik Egede-Lassen – Hvis jeg overlever dette – bliver det en god historie. Henrik Egede-Lassen fortæller den mærkværdige og eventyrlige historie om hvordan og hvorfor han blev naturfotograf. Det er et foredrag med vilde historier, en dødelig fejldiagnose, tilfældigheder, vovemod og humor. Det er fortællingen om at gå efter den umulige drøm – også selvom det koster kærester, hospitalsophold, blod, sved og en hel del flybilletter.  


  Uge 11 – 16/3    Henrik Krogsgaard – Den musikalske arbejdsmand. Det er over 50 år siden Henrik Krogsgaard blev udråbt til ” Verdens yngste kapelmester”, og lige siden har han brugt sit talent til stort set alle genrer i musik og teater. Lysten og engagementet har altid været med, men størst er glæden ved at glæde andre. I dette spændende foredrag fortæller Henrik Krogsgaard, den musikalske arbejdsmand, ærligt om et spændende liv – lige fra drengedrømme til koncertsale.


   


  Kaffe/the og kage kr. 25 -  betales kontant hver gang – ikke mobilepay


   

                                                                                             


  Nummer
  212403-2 - OnsdagsGÆSTEN - 6 foredrag
  Første mødegang
  onsdag den 01.12.21 kl. 14:00 - 16:00
  Adresse

  Gilleleje Hallen, Bøgebakken 19, 3250 Gilleleje

  Se på kort

  Mødegange
  6
  Pris
  Almen
  DKK 510,00
  onsdag den 01.12.21

  Kl. 14:00 - 16:00

  Lasse Spang Olsen

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 05.01.22

  Kl. 14:00 - 16:00

  Lasse Spang Olsen

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 19.01.22

  Kl. 14:00 - 14:45

  Lasse Spang Olsen

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 16.02.22

  Kl. 14:00 - 16:00

  Lasse Spang Olsen

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 02.03.22

  Kl. 14:00 - 16:00

  Henrik Egede-Lassen

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort

  onsdag den 16.03.22

  Kl. 14:00 - 16:00

  Henrik Krogsgaard

  Bøgebakken 19, 3250 (Store sal)

  Se på kort