Assisi- Fredens by -ved Ann Bjerre

  Glæd dig til en fredfyldt og nærende aften i selskab med ”Ånden fra Assisi” – og, levende historie om Frans og Klara af Assisi.

  Assisi – “Med fred og alt godt” ”Ånden fra Assisi” er en ganske særlige fredfyldt stemning.

  Måske du har det som mange andre danskere, at vi enten har været eller ønsket at komme til Assisi? Hvad er det der kalder på os dér?

  Glæd dig til denne stemningsfyldte aften, hvor du rejser med til den gamle romerske by Assisi - smukt beliggende i Italiens grønne hjerte Umbrien - et yndet pilgrimsmål. Assisi er indbegrebet af fred og idyl og når du har været der én gang, kommer du igen. Byen, der giver genlyd af ”Fred og alt godt”.

  Du vil nyde levende fortælling om tiggermunken Frans af Assisi (1182-1226), den rige købmandssøn, som valgte at afgive alt for det han troede på. Han stræbte efter fred og et liv levet i glæde.

  Frans var ikke uddannet præst, men qua sin personlighed, sit ægte vindende og ydmyge væsen sluttede flere og flere sig til ham og hans kald. Franciskanerne, eller, som vi også kalder dem, Gråbrødrene, blev startet på grundlag af Den Hellige Frans af Assisi. Hans budskab dengang som nu er: ”Pax et Bonum”. ”Fred og alt godt”.

  Frans af Assisi inspirer i sin samtid, også den unge adelskvinde Klara af Assisi, som får lige så stor betydning som Frans. Frans og Klara er i deres samtid to åndelige inspiratorer.

  Vær med på opdagelsesrejse ind i historien om Frans af Assisi, der skrev ”Solsangen” en taksigelse til naturen og skaberværket – og enhedstanken. Og, hvis budskab om ”Fred og alt godt” måske er vigtigere nu end nogensinde før.

  Ann Bjerre reflekterer over Frans af Assisi’s budskab og hans store popularitet – dengang som nu. Hvad søger vi i Frans af Assisi fodspor? Hvad søger du i ”Ånden fra Assisi”.

  Aften er også musik, bøn, og tekster inspireret af Frans og Klara af Assisi.

  Denne aften vil du kunne købe Ann Bjerres bøger til særlig pris.

  Der serveres lidt forfriskninger under foredraget.

  Nummer
  241405 - Assisi- Fredens by -ved Ann Bjerre
  Første mødegang
  tirsdag den 23.01.24 kl. 19:00 - 21:00
  Undervisere
  Adresse

  Det Gamle Posthus,, Staionsvej,, 3250 Gilleleje

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 130,00
  tirsdag den 23.01.24

  Kl. 19:00 - 21:00

  Ann Bjerre

  Staionsvej,, 3250 (Flygelstue)

  Se på kort