Bettina Buhl

Er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation
Er museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie i MADENS HUS på Det Grønne Museum.
Forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til bøgerne Historien om danskernes mad i 15.000 år, Danskernes småkager – et småkageleksikon, Sovs skal der til – opskrifter og historie, Badehotellets kogebog, Tycho Brahes husholdning på Uraienborg, Rug og rugbrød, Æbler - klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie, samt en madhistorisk bogserie for børn.
Er optaget i Danske madpublicister.

Bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad.
Er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder.
I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.
Er repræsenteret i to nationale genbevarende udvalg vedr. Den levende kulturarv - omhandlende bevaringen af de gamle danske kultur- og nytteplanter og de gamle danske husdyrracer.
Har specialiseret sig i viden om de gamle sorter og ikke mindst deres anvendelse gennem tiderne.
Repræsenterer et stort netværk inden for fødevarebranchen, hvor hun bidrager i flere projekter bl.a. arbejder hun tæt sammen med landets kokkeskoler, den gastronomiske verden og ikke mindst fødevareproducenter.

Kontaktoplysninger