Visioner og planer for reetablering af Kolindsund

  - og den positive betydning det kan få for Grenaa by

  Foredragsholdere fra Kolindsunds Venner: 

  Lars Sloth, formand, tidl. gymnasielærer og biolog

  Thøger Trold Pauli, sekretariatschef, tidl. socialpædagog på dag- og døgninstitutioner og IT-mand på Vildtbiologisk Station og Danmarks Miljøundersøgelser på Kalø, nu alternativ behandler i Thorsager 

   

  I vores oplæg vil vi komme ind på Kolindsunds historie, og det der gjorde, at man i 1872 tørlagde Kolindsund for at dyrke mere landbrugsjord. Sidenhen er behovet for dyrket jord blevet mindre og behovet for mere vild natur blevet større, samtidig med at klimaforandringer presser på, så det bliver nødvendigt at handle hurtigt. For turismen, bosætningen, miljøet, klimaet, biodiversiteten og livskvaliteten på Djursland vil det have en stor betydning med vand i stedet for marker. For Norddjurs er det nødvendigt at klimasikre for at undgå oversvømmelser i Grenaa by og opland. Her ser vi også en mulighed i at etablere en stor vandbuffer, som kan tilbageholde vandet, indtil vandstanden i Kattegat normaliseres.

   

  Men alting har sin pris, og selvfølgelig koster det at gendanne Kolindsund. Der er udgifter og indtægter, fordele og ulemper uanset om man fortsætter som nu eller tørlægger Kolindsund. Dette vil vi komme ind på i vores oplæg krydret med videoindslag, billeder, animationer og vores slagsang. Det bliver garanteret ikke kedeligt. Efter en kort pause, hvor man kan købe forfriskninger og hvor vi har en lille stand med informationer og materialer, så bliver der rig mulighed for spørgsmål og debat.

  Vores motto er: ”Hellere vand i Kolindsund end vand i kælderen”.

  Praktisk info

  Cafeen er åben i pausen

  Nummer
  2190260 - Visioner og planer for reetablering af Kolindsund
  Første mødegang
  mandag den 31.01.22 kl. 19:00 - 21:00
  Undervisere
  Adresse

  Pavillonen, Kærvej 11, 8500 Grenaa

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 95,00
  mandag den 31.01.22

  Kl. 19:00 - 21:00

  Thøger Trold Pauli

  Kærvej 11, 8500 (Store Momme)

  Se på kort